Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Megbékélt a Fidesz és Bedő

Csongrád - Kívülállók szerint kezd összebékülni a csongrádi képviselő-testületben a vezető többség és az ellenzékbe szorult Fidesz. Bedő Tamás polgármester azt mondja, neki nem is volt vitája a párttal. A legrégebbi fideszes képviselő szerint ők ezután is elmondják, amit gondolnak, nem ők szelídültek, hanem a többség.
„Nem tudom, mi van a Fidesszel Csongrádon. Hamarosan megérjük, hogy a helyi elnököt Bedő Tamásnak fogják hívni" – minősítette egy korábban aktív politikus a kormánypárt tevékenységét Csongrádon. A közéletben ami kritika az egyik oldalról, az dicséret lehet másfelől. A tavaly októberi önkormányzati választáson a polgármesteri poszt a független, korábban szocialistaként ismert Bedő Tamásé lett. Azt a fideszes Kőrösi Tibort váltotta, aki 4 évvel korábban épp őellene diadalmaskodott. A 11 képviselői helyből négyet szerzett meg a Fidesz–KDNP, három független képviselő nyert, két MSZP-s, egy jobbikos és egy civilszervezeti jelölt.

Bedő határozatképes többséget tudott alkotni a függetlenek, a szocialisták és a civil képviselő révén. Az alpolgármesteri tisztség is a független Cseri Gáboré lett. Az elmúlt négy év gyakran szóba került – ahogy az előző négy évben is minősítették az azt megelőző ciklust –, de a jelek szerint egyre kevesebb a konfliktus. A pénzügyi és városfejlesztési bizottságot vezető képviselő, Murányi László (Összefogás Csongrádért Egyesület) ezt belülről is így látja.

– Az élet úgy hozza, hogy rendkívüli üléseket is össze kell hívni, határidős döntések miatt, és ezekre is mindig eljönnek a fideszesek, a javaslataik pedig korrektek – minősített Murányi.

– Nekem párttal, ideológiával sohasem volt vitám. Amit kritikával illettem, azok a szerintem szakszerűtlen döntések, amelyek viszont személyekhez kötődnek – mondja Bedő Tamás.

– A kormánypárti képviselők nincsenek háttérbe szorítva, ez több ügyben, a belvárosi piaccal kapcsolatban is bebizonyosodott. A bokrosi lovasnapot is a körzet képviselője nyitja meg.

Bedő Tamás kérdésünkre megerősítette, ebben a viszonyban szerepe lehet annak is, hogy az önkormányzat vezetése korrekt kapcsolatot tart fenn az országgyűlési képviselővel, Farkas Sándorral (Fidesz–KDNP), ez mindenkinek érdeke.

– Azt mindenki megítélheti, hogy milyen a hozzáállásunk: én azt gondolom, korábban is, azóta is elmondom, elmondjuk a véleményünket – mondja az említett bokrosi képviselő, a fideszes Gyovai Gáspár.

– A többséget adó frakció alkotott ellenségképet magának tavaly ősszel. Nem értettem, miért volt erre szükség, és a visszamutogatásra. Ez a magatartás most már nem annyira jellemző. Nekem az a fontos, hogy a választáson – pedig kemény ellenkampány folyt – húsz év után is megkaptam a bokrosiak bizalmát. Dolgozunk – mondta Gyovai Gáspár.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírt merítenek a csongrádi alkotók

Érdekes technikával ismerkedhetnek a csongrádi 25. Plein Air alkotótelep művészei: hatalmas méretű papírokat merítenek. Tovább olvasom