Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Megfiatalodik a csongrádi rendelőintézet

Csongrád - Vége felé közeledik a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Központ felújítása. A 600 milliós beruházásból már csak a megújult épület informatikai hálózatának kiépítése maradt hátra. Őszre elkészül.

Hamarosan befejeződik a csongrádi Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Központ felújítása, amelyre uniós pályázat segítségével 600 millió forintot fordított a város. A bökényi rendelő épületét már kívül-belül teljesen átépítették, és orvostechnikai felszereléseit is modernizálták. Az intézmény már tavaly modern képalkotó és diagnosztikai készülékeket vásárolt.

Vége felé közeledik a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Központ felújítása.A szerző felvétele
Vége felé közeledik a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Központ felújítása.
A szerző felvétele

A rendelkezésükre álló digitális röntgenberendezések, valamint a szív-, hasi és nőgyógyászati ultrahangkészülékek lehetővé teszik, hogy elvégezzék a korábban csak Szentesen elérhető szűrővizsgálatokat, megkímélve a helybélieket a szomszédos városba való utazás nyűgétől. A tüdőgyógyászat, a sebészet és a kardiológia eszközeit szintén modernekre cserélték, valamint megújult az audiológia, ahol a hallásvizsgálatokat segítő úgynevezett süketkabin is található.

A legszembetűnőbb változás a rendelő külső és belső építészeti megújulása. A szakrendelések egyelőre az emeleten fogadják a betegeket, átmenetileg itt működik a betegirányítás is, előre adott ellátási időponttal rövidítik a betegek várakozását. Várhatóan szeptemberre fejeződik be a rendelőintézet informatikai hálózatának teljes kiépítése, a győztes pályázót már kihirdették, csak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóváhagyására várnak.

Kívülről már rá sem lehet ismerni. A szerző felvétele
Kívülről már rá sem lehet ismerni. A szerző felvétele

– Az informatikai rendszer elengedhetetlen feltétel az egészségügyi ellátáshoz, így annak megújulása után végre megvalósul Csongrádon a magas szakmai színvonalú, a kor követelményeinek megfelelő korszerű járóbeteg-szakellátás – mondta Seres Marianna, az intézmény igazgatója.

A korábbi, vasbetonból készült – egykor a laktanyák köré húzott – kerítést nem építik újjá, annak helyére sövényt telepítenek, hogy barátságos, kellemes környezetet teremtsenek.

Olvasóink írták

 • 7. Nadim 2011. augusztus 02. 18:51
  „Az épület valóban szép ,de majd később jönnek elöl a rejtett hibák! Ha már az orvosok munkatársait kritizáljuk nem ártana az egyik körzeti nővérnek nevező személyt is ki cserélni rontja a képet(Szilvia)”
 • 6. wiwa 2011. augusztus 02. 16:52
  „deka79 Azta Maximálisan igazatok van sajnos.
  Például a sebészeten a vékony feketehajú hölgy nemhogy mosolyogni de még köszönni sem tud durva, mint a pokróc nem az egészségügybe való az ilyen.Épület szerintem kívül belül rendben van büszkék leheteünk rá.”
 • 5. deka79 2011. augusztus 02. 15:29
  „3as!! teljesen igazad van!!! mert más az állatokra sem néz olyan szemmel mint azok..némelyik....”
 • 4. Cactus 2011. augusztus 02. 13:55
  „Most jöttem onnan.
  Tény, h ráfért már a felújítás...és sikeres lett.

  Hank: Szellőztető rendszert nem láttam. Kellemesen meleg van ma, de hogy az emeleten semmi levegő nem volt, az biztos. Csupán a nyitott ablak engedett be némi levegőt.”
 • 3. Azta 2011. augusztus 02. 10:11
  „S talán nem tenne rosszat a betegek lelkének az sem, ha egyes orvosok és asszisztensek némi kedvességgel, esetleg enyhe mosollyal enyhítenék a betegek feszültségét, idegességét.”
 • 2. hank 2011. augusztus 02. 08:05
  „Érdekelne, hogy ki építi ki az informatikai hálózatot.

  Személyes tapasztalatom az, hogy az első emeleten egy kevésbé forró napon is érezhetően gyorsan elfogy a levegő, ugyanis semmiféle klíma (azaz legalább légcserélő) nincs beépítve. Maradt minden úgy, mint annak idején. (Úgy látszik ez már valami csongrádi betegség, mert a Moziból is kimaradt ez a dolog.)

  A kb. 10-15 perces (össz.) "orvoslátogatásra" rendelési idő előtt 30 perccel érkeztem, 5. voltam a sorban, 10-en mentek be előttem. A 4 órás rendelési időből 3.5 órát vártam. Érdeklődésemre a "betegirányító" jelezte, hogy sajnos ott, ahol vártam nincs előzetes időpont. (Lehet ezért kerültem még aznap sorra és nem 2-3 hét múlva. Ki tudja már...)”
 • 1. SBetti 2011. augusztus 02. 07:44
  „Szépnek se kívülről, se belülről nem nevezném, mondjuk úgy, hogy az elavultból retro hangulatúból áttért használható módba...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bölcsek tanácsa Csongrádon

Csongrád - A civilekből álló Bölcsek tanácsa segíti a városi önkormányzatot az időseket érintő… Tovább olvasom