Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Mégis indul első a csongrádi Széchenyiben

Eredetileg mindössze 13 gyereket írattak be a Széchenyi- iskolába Csongrádon. Kérdéses volt, hogy egyáltalán indulhat-e első osztály ősszel. Végül három gyereknek ismételnie kellett, hármat pedig a piroskavárosiból a túljelentkezés miatt elutasítottak, és ide felvettek: így kikerekedett az osztálylétszám.
Átmenetileg beborult az ég a tantestület feje felett – így fogalmazott Nagy Ferencné. A Széchenyi tagiskola vezetője tanár kollégáival együtt tragédiaként élte meg, hogy mindössze 13 gyereket írattak be a következő tanévre elsőbe. Évek óta csak egy osztály indul minden szeptemberben ebben az iskolában, de arra még nem volt példa, hogy a minimum alatt legyen az elsősök száma. A gondot végül megoldotta az élet.

Képviselők a körzetért

Bizonytalan helyzetben bizonyosságot kell adni a körzet lakóinak – jelentette ki Murányi László. A képviselő Nagypál Sándorral és Kurucz Ferenccel közösen lakossági fórumot szervezett a minap az iskola ügyében. Az Összefogás Csongrádért Egyesület képviselői igyekeztek megerősíteni a szülőket abban, hogy nem hagyják veszni a Széchenyit. Bíznak abban, hogy a születési hullámvölgy után felfelé ívelő pálya következik ebben a városrészben.

Nem léphetett a második osztályba három diák, elégtelen tudásuk miatt, így eleve hárommal többen indultak neki az őszi tanulmányoknak. Tizenhat gyerek éppen eggyel több, mint a kötelező legalacsonyabb osztálylétszám. Emellett piroskavárosi iskolából viszont helyhiány miatt elutasítottak több diákot is, akik közül hárman végül a Széchenyit választották, így kikerekedett az elsősök száma, tizenkilencre.

A kezdő iskolások leendő osztályfőnöke méltatlannak tartja az iskoláról kialakult negatív képet. Szögi Márta feltételezi, hogy a csongrádiak közül sokan csak hallomások alapján ítélkeznek az iskoláról, és nem a személyes tapasztalataik révén. A Széchenyiben igenis magas színvonalú oktatás folyik, a gyerekeket különleges nevelési igényeihez mérten tanítják, a szülők többsége is nyitott és együttműködő. Bár vannak valóban nehezen kezelhető gyerekek, az ő családjaik az önkormányzatnak is gondot jelentenek. A tantestület viszont mindent megtesz az ide járó gyerekekért.

Az alacsony osztálylétszám számításaik szerint csak idén fenyegetett: az óvodákból jövőre várhatóan legalább 26 gyerek iratkozik be ide.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmet írt a csongrádi nyertes

A csongrádi Hajdú Anikó is szerepel a közszolgálati tévé jubileumi műsorában: ő nyerte az első… Tovább olvasom