Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Megmarad a közgyógyellátás

Csongrád - Az elmúlt évben 201 esetben adott ki méltányossági alapon közgyógyigazolványt a helyi rendelet alapján a szociális iroda, ezt az önként vállalt kötelezettséget idén is teljesítik.
Így reagáltak a csongrádi önkormányzatnál arra a kérdésre, amelyet olvasónk jelzése nyomán tettünk fel. Olvasónk ugyanis úgy tudja: idén már nem lesz ilyen lehetőségük a rászorulóknak.

– A tavalyi költségvetést ez közel 7 millió forinttal terhelte. Ez 2012-ben sem változott, idén is szán pénzt a város erre a célra. Az összeget a költségvetési keretből különítik el, amelyet majd február 16-i ülésén tárgyal a testület – tájékoztatott Hajó Edina sajtóreferens.

A szociális rendelet szerint a város tehát minden olyan lakosnak közgyógyellátásra jogosító igazolványt adhat, akinek ezt az alacsony jövedelme, vagy a magas havi gyógyszerköltsége indokolja. Bizonyos esetekben méltányossági alapon a döntéshozók eltérhetnek a leírtaktól, azaz kissé magasabb jövedelem ellenére is nyújthatnak ilyen támogatást.
Ugyancsak különös méltánylást érdemlő élethelyzetnek minősül, ha a kérelmező súlyos mozgáskorlátozott, látás- vagy halláskárosult, és emiatt folyamatos gyógyászati segédeszköz használatát igényli.

A közgyógyellátás Szentesen is téma volt az elmúlt hónapokban. Ősszel Chomiak Waldemar önkormányzati képviselő javaslatával módosult az azóta már hatályba lépett szociális rendelet, így a Kurca-parti városban bővült a juttatásra jogosultak köre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koalíciós alakuló ülés Felgyőn

A megye hármas számú választókerületében szervezés alatt álló Demokratikus Koalíció tartja alakuló ülését Felgyőn a Parti étteremben (Szegedi út 1.) szombaton 11 órakor. Tovább olvasom