Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Mégsem lesz önálló a csongrádi tankerület

Csongrád - A Tisza-partiaknak rosszul esik, hogy a KLIK Szentesről irányítja városuk oktatását.
– A hír igaz, valóban nincs rá esély, hogy Csongrádnak saját tankerület-vezetője legyen – reagált egy képviselő kérdésére Bedő Tamás független csongrádi polgármester a csütörtöki testületi ülésen. Az ügy már több fórumon terítéken volt, a Tisza-partiaknak rosszul esik, hogy a KLIK Szentesről irányítja városuk oktatását.

Bár a közelmúltban – ezt akkor megírtuk – Farkas Sándor országgyűlési képviselő még jó esélyt látott a pályázat kiírására, közben valami változás történt, és magasabb szinten ezt másként gondolták. – Hasonlóan más területekhez, egyre nyilvánvalóbb a centralizálási szándék az oktatás terén is, ugyanakkor a helyzet pedig egyre faramucibb lesz. Ha ugyanis minden a tervek szerint alakul, tulajdonos önkormányzatként szeptembertől hat fenntartóval állunk majd kapcsolatban – tette hozzá. Murányi László (Összefogás Csongrádért) megjegyezte: lassan beválik az évekkel korábban tett jóslata, és a város valóban Szentes-Alsóvá válik.

Egyre nehezebb az orvosi ügyelet biztonságos üzemeltetése, ennek az alacsony óradíj lehet az oka, tudatta Seres Marianna, a Csongrádi Kistérség Járóbeteg Szakellátó Kft. ügyvezető igazgatója, aki ezért emelést javasolt. Ettől a hónaptól a díjat az eddigi 1700 forintról 2000-re emelték. Megszüntettek egy kiüresedett gyermekorvosi körzetet, a feladatot három gyógyító látja el a városban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudja-e, hol van Csongrádon a Stonehenge?

Csontváz, görög templomrom. Megmozgatja a csongrádiak és az átutazók névadó fantáziáját az öt éve… Tovább olvasom