Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Megszállás alatt a csongrádi Torok

Csongrád - Több ezren rohamozzák csütörtök este óta a csongrádi Körös-torkot. Tegnap Charlie és a Besh O Drom kápráztatta el a gátoldalban hömpölygő közönséget.
Ahogy arra számítani lehetett, csütörtök estétől már ellepték a csongrádi Körös-torkot a szórakozni vágyók. Volt is miért jönniük, hiszen a nyitónapon a Bikini, másnap a Magna Cum Laude és Road zenekar is fergeteges bulit csinált. Csupán az maradt nyitott kérdés, mit fog csinálni ez a rengeteg ember napközben, ha nem tud fürdeni. A gáton túl, a kukoricás szomszédságában felállított vurstli és kirakodóvásár legfeljebb azoknak jelenthetett alternatívát, akik a másnaposságot hőgutával kezelik, de ilyen rendkívüli halandókat nemigen láttunk.

A Torok-lakók zöme a kóválygást választotta: sátortól a söntésig, matractól a padokig ténferegtek, ott megpihentek, aztán vissza.

Több ezren rohamozzák a zenei fesztivált – A politikusok elkerülték a bulit. Fotó: Tésik Attila
Több ezren rohamozzák a zenei fesztivált – A politikusok elkerülték a bulit.
Fotó: Tésik Attila

Politikus sem sok tévedt le az üdülőterületre. Erre abból következtettünk, hogy a magas vízállás miatt a partélen felállított kordonsor szombatig érintetlen maradt. Azok a pihegő bakfisok, akik nem tudták megállni a hűs folyó közelségét, vízpartra terített gyékényeken elnyúlva dekoltázst villantottak, hátha este egy jóakarójuk felismeri bronzos domborműveiket. A kalandra készülő férfinép inkább verdával körözött. Talán azért, mert úgy – kaszniba zárva – biztosan jobban mutatnak.

Minden várakozásunkat felülmúlta a rendezvény iránti érdeklődés – nyilatkozta lapunknak a toroki napokat első ízben szervező Hungesszencia Kft. ügyvezetője. Sávai Tamás szerint mintegy ötezren voltak kíváncsiak a csütörtöki Bikini-koncertre, és pénteken is, miután levonultak a zenekarok, több ezren ropták az elektrobulin is.

Rácson kívül és belül. Sóvárogva nézik a fesztiválra érkezők a megáradt Tiszát. Fotó: Tésik Attila
Rácson kívül és belül. Sóvárogva nézik a fesztiválra érkezők a megáradt Tiszát.
Fotó: Tésik Attila

– Azt mondták a lemezlovasok, ilyet még nem láttak, de bevallom, én sem – tette hozzá a főszervező, aki szerint az új helyszín – amit az utolsó pillanatokban jelöltek ki – nemhogy elvette volna a Torok-rajongók kedvét, inkább feltüzelte őket. Még tombolt a forróság szombat délután a nagyszínpadnál, amikor Charlie jeget kért, dupla whiskyvel. A karcos hangú énekes fellépése után a Besh O Drom következett, és mire a nap is nyugovóra tért, a gátoldalt bevette a nézősereg.

Charlie nótáira felpezsdült a Torok. Fotó: Tésik Attila
Charlie nótáira felpezsdült a Torok.
Fotó: Tésik Attila

Tűzijáték a gátoldalban

Vasárnap 15.30-tól a Grimbusz Színház gyermekelőadására várják az érdeklődőket a mentett oldalra. 18 órától a Bon Bon, 19-től a La Bomba lép fel a nagyszínpadon. 21.30-tól tűzijáték lesz, a korábbi évektől eltérően ezúttal a gátoldalban, majd a Reflex Team zárja a Körös-toroki napok koncertsorozatát.

Olvasóink írták

 • 10. hátÉN 2008. augusztus 04. 23:22
  „sokkal jobb volt így a színpad, hogy a másik oldalon volt.remélem most már mindig így lesz!
  jó volt ez az elektro körös legalább egy újabb stílus is képviselte magát..
  jövőre király lenne ha még több fajta zene lenne,hogy tényleg mindenki megtalálja a neki tetsző helyet pl drum and bass hisz az is elektronikus zene...”
 • 9. húha 2008. augusztus 03. 23:54
  „Az első fotó alapján mostmár nekem is szimpi a rendezvény. Ha ez valami program, hogy befizetsz, és akkor a csávó helyére ülhetsz, akkor ott a helyem legközelebb!”
 • 8. p!ro 2008. augusztus 03. 22:00
  „Nagyon jó volt megszervezve,kivéve az elektro köröst jó volt csak rövid és híresebb külföldi dj-ket is szívesen láttunk volna,remélem jövőre 4napos lessz az elektro körös,mert igény az van rá!!!”
 • 7. cs 2008. augusztus 03. 17:10
  „Nekem személy szerint sokkal jobban tetszett így,hogy a színpad a "mentett oldalon" lett felállítva!!!Gratulálok a szervezőségnek!Remélem jövőre is ilyen jó kis elektro bulit hoznak össze és akkor is hívják Androt!:)”
 • 6. Vega 2008. augusztus 03. 14:42
  „aki szombaton este az elektrobulin kezelte a fényeket az nem volt normális. többször hátat kellett fordítanom mert az idiótája annyira eröltette a strobit hogy epilepsziásroham közelében voltam. ezt leszámítva tetszett a fesztivál.”
 • 5. Carlo 2008. augusztus 03. 13:36
  „az első foton van a többezres rohamozás

  ez van aláírva nem?”
 • 4. fáncsi 2008. augusztus 03. 13:38
  „Hát azt nem tudni de nem rossz fotó!”
 • 3. kiváncsi1 2008. augusztus 03. 13:24
  „Az első fotó érdekes... mi történhet ott???,”
 • 2. fotós 2008. augusztus 03. 12:27
  „Nagyon jó az első fotó. Több ilyen kellene, jobban kifejezné a Torok fílingjét.”
 • 1. R314 2008. augusztus 03. 11:10
  „Minden elismerésem a szervezőknek, látszik, hogy végre hozzáértők kezébe került a szervezés. Bedő polgármester úr pedig a lehető legjobb döntést hozta amikor áttette a színpadot a "Bökénybe"
  Sokkal elviselhetőbb így a tömeg és jobban is érzik magukat így az emberek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táncosok a Magyar Énekben

Csongrád - Saját koreográfiát írtak az Alföld Néptáncegyüttes táncosai Illés Lajos zeneművéhez. A Magyar Ének című oratórium bemutatóján a csongrádiak kívánsága teljesült: az amatőr táncosok egyetlen estére szóló színpadi táncot adtak elő. Tovább olvasom