Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Megszépült a Magyar Király dísztermének előcsarnoka

Megújult a csongrádi művelődési központ Magyar Király dísztermének előtere a magyar kultúra napja előtt. Az intézmény vezetésére Kovács Lászlóné igazgató újabb öt évre kapott megbízást. Egyik fontos célja: a városban lévő civil szervezetekkel szorosabb kapcsolatot kialakítani.
Hamarosan befejeződik a felújítás. Fotó: Bálint Gyula György
Most fejeződik be a Magyar Király díszterme előterének felújítása Csongrádon. Mint Kovács Lászlóné, a művelődési ház igazgatója elmondta: nyolc évet késett ez a munka, ugyanis nem volt rá pénz. Az akkor lefektetett szőnyeg – amelyet eredetileg egy év múlva szerettek volna lecserélni – alaposan elhasználódott, s nem volt összhangban a Magyar Király díszes, pompás környezetével sem. Az igazgató évente próbálkozott, hogy ez a költség férjen bele a városi büdzsébe, de mindig volt ennél fontosabb munka is. Az önkormányzat által adott összeg –
vagyis 840 ezer forint – ezúttal is kevésnek bizonyult, de egy csongrádi cég adományával ezúttal sikerült minőségi burkolatot lefektetni.

A művelődési központ vezetésével egyébként nemrég ismét az eddigi igazgatót bírták meg. Kovácsné elmondta: úgy gondolta, hogy egy fiatalabb munkatársa talán nagyobb lendülettel tudná folytatni az itt megkezdett munkát, de végül éppen a kollégái vették rá, hogy folytassa.

Hozzátette: egyik fő céljának azt tekinti, hogy az intézmény ne csak a művelődők, hanem a civil szervezetek háza is legyen. Távolabbi tervei közé tartozik, hogy létrejöjjön a galéria a könyvtár régi helyén.

Az intézmény rászorul a támogatókra, az idén négy mecénás kap díjat a kultúra napján. A költségvetésből az intézmény nem tudja kifizetni a béreket és a közüzemi számlákat. A saját bevétel növelése, a támogatók körének bővítése létérdek. S napi teendő, amit Kovács Lászlóné a város közérzetét javító szolgálatnak tekint. Amikor 1969-ben a művelődési központban lévő könyvtárban kezdett dolgozni, nem gondolta, hogy 1979-től a művelődés helyi irányításával tölt el több mint negyedszázadot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tópart utcaiak szélmalomharca

Mit vétettünk? – teszik föl a kérdést a csongrádi Tópart utca lakói abban a panaszos levélben,… Tovább olvasom