Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Megszüntetik Csongrádon az Idegenforgalmi Kft.-t

Csongrád - Megszünteti az Idegenforgalmi Kft.-t tulajdonosa, a csongrádi önkormányzat: jövő évtől a strandfürdő üzemeltetése a Víz és Kommunális Kft.-hez kerül, a belvárosi vendégházak működtetését pedig átmenetileg a polgármesteri hivatal veszi át.
A csongrádi önkormányzat ez év végével megszünteti az Idegenforgalmi Kft.-t, amelynek élére tavaly áprilisban választott új ügyvezetőt – méghozzá öt évre – a képviselő-testület. A fordulatról, vagyis az idegenforgalomban érintett városi létesítmények működtetésének átszervezéséről pénteki ülésén határozott a grémium. Az évek óta veszteséget termelő gazdasági társaság a fürdővel sem tudott csodát tenni.

Az elmaradt ráfordítások miatt a hotel kihasználtsága egyre csökkent, az uszodába is kevesebb vendég tévedt, ráadásul a szabálytalan medenceüzemeltetést sem nézte jó szemmel a tisztiorvosi szolgálat, amely – információink szerint – 200 ezer forintra büntette nemrégiben a működtetőt. Nem tudni, meddig tart a strandfürdő kálváriája, különösen annak tükrében, hogy pénteken Koór György ügyvezető bejelentette, a gyógymedencékhez előírt hőcserélők üzembe helyezése egyelőre nem megoldható, ahhoz ugyanis „egyéb műszaki feltételnek" is teljesülnie kell. Vagyis a nyáron megszavazott 8 milliós fejlesztés mellett további beruházások szükségesek, különben a strandfürdő nem tud megfelelni az előírásoknak, ami újabb büntetéseket vonhat maga után.

– Erről a problémáról én is csak a testületi ülésen hallottam először – mondta lapunknak Bedő Tamás. A polgármester hozzátette, az elhúzódó korszerűsítési munkák miatt kell bírságot fizetniük.

Egyelőre nem tisztázott, rövid időn belül hogyan képes orvosolni a rengeteg uszodai hiányosságot a Víz és Kommunális Kft., amely január elsejétől veszi át a strandfürdő üzemeltetését. Balogh Pál ügyvezető lapunknak annyit mondott, hamarosan hozzálátnak a Dob utcai létesítmény műszaki és gazdasági átvilágításához, csak utána tud nyilatkozni terveikről.

Koór elérhetetlen

– Lesznek elbocsátások, de a leépítés mértéke még nem körvonalazódott – felelte a megszűnő cég dolgozóira vonatkozó kérdésünkre a polgármester. Bedő Tamás egyelőre nem tudta megmondani, kell-e végkielégítést fizetni a tavaly kinevezett ügyvezetőnek, akit egyre többen támadtak a városvezetés részéről. A képviselők közül többen arra panaszkodtak, hogy nagyon keveset tartózkodik csongrádi munkahelyén, illetve nem lehet elérni a Budapesten élő Koór Györgyöt. Tegnap lapunk is többször próbálkozott, de nem sikerült felhívnunk az ügyvezetőt.

Olvasóink írták

 • 9. Kuci 2008. szeptember 21. 16:11
  „Tisztelt Bíró Dániel !

  Szeretném megkérni , járjon utána . Az uszodában ( Csongrád FALU )történt új beléptető rendszer müködtetésének eredémyéről ?! S az elvárt forgalom növekedésének valóságáról valamint személyi felelőségéről ! Mert 3 hét utén vékony spárgával volt már ki kőtve ez a 400eFt.-s befektetés . Tehát jó lenne látni aki a közvagyonnal bánik , felelőséget is válalna . Tudom nem ehhez a témához tartozik .”
 • 8. mikimaus 2008. szeptember 06. 20:39
  „Nagyon üdvözlöm a fürdövel kapcsolatos döntést!!!
  Kérem oldják meg a kerülöutat "kerülöút" nélkül!!!!
  Köszönjük a ´városi lakosság nevében”
 • 7. CSONGRÁDI 2008. szeptember 06. 12:57
  „A TISZTELT HONATYÁK VÉGRE VALAKI NYAKÁBA VARHATJÁK 20 ÉV TILITOLISÁGÁT ÉS A SAJÁT MEGUK OKOZTA KATASZTRÓFÁLIS HELYZETET.

  KOÓR ÚR MEG MÉG EL IS VISELI.

  .....-BÓL VÁRAT ÉPÍTENI ???”
 • 6. Kuci 2008. szeptember 04. 20:35
  „Tisztelt Hank !

  Írásában olyat kért amit az önkormányzattól ami nem teljesíthető ! A BÁBA KÖZÖTT ELVESZIK A GYEREK ! Nekem ez jut eszembe hirtelen . S nincs bizotság létrehozve ez ügyben ( havi 2 kiló / per fő ) S ön sincs egy bizottságban sem mint én . S mint írtam már korábban ezek a híres képviselők FELELŐSÉGNÉLKÜL döntenek a közvagyonról . S tisztességesnek tartják minden döntésüket kerül amibe kerül , s aki bírálja őket az a rendszer ellensége ! Pedig nem gyengén nyomták el a falu vagyonát 16 év alatt !! Büntettlenűl !!!”
 • 5. hank 2008. szeptember 03. 00:17
  „Nekem _kívülről_ nézve úgy tűnik, hogy ebben a városban csodát akarunk művelni.
  Van egy 1970-es években fúrt gyógyvizes kút, meg egy kb. úgyanolyan iős - ha nem idősebb - uszoda, mely erősen felújításra szorul.
  Már mindenki az égvilágon megelőzött bennünket a fejlesztésben. Erre lehozunk valakit, hogy majd ő csodát művel 0 Ft-ból 1 év alatt.
  Nyilván nem vagyok szakértő, de szerintem lehet nem jó úton járunk.
  Már előre látom, hogy a Vízmű minimális nyereségét az uszoda fogja elvinni sokszorosan.
  Nehéz döntés nagyon. A fürdő nem modern egyáltalán. Tehát nem lehet majd nagyobb belépővel számolni. Bővülésre nincs lehetőség a környéken, mivel beépítették az utca másik oldalán levő telkeket. Modernizációhoz kiírt pályázat kellene.
  Szivesen olvasnék egy beszámolót az ide látogatókról (összetétel, céljuk, időszaki előszlásuk stb.)
  Lehet ezeket elemezgetve rá lehetne jönni, hogy mi az amivel el lehetne adni Csongrádot ismét.
  Ötletnek már kifejtettem, hogy a Bor utcát esetleg az óvárosba kellene vinni.
  Lehet túl optimista vagyok?”
 • 4. mamus 2008. szeptember 02. 10:04
  „A cikkből nekem úgy tűnik, mintha a polgármester sem sokat tartózkodna a városban. Ő mindenről most hall először?
  Hát nem ő a felelős vezető?
  Ha nincs gazdája az idegenforgalomnak, akkor mégis mitől várják a bevételt?”
 • 3. Kuci 2008. szeptember 02. 06:41
  „Itt az eredménye a rengeteg FELELŐSÉG nélüli döntésnek . Számoljunk rendszerváltás óta megszünt DÉGÁZ DÉMÁSZ- kirendeltség , kórház iskola s Serházzug is eladva ( vitatott körülmények között ) s szerintem a vasutnaksem sok van , nem beszélve a munkahelyekről . ( s az úszoda is csak ezért van mert ha bezárnák akkor már tényleg falunál is kevesebb lennék , akkor már ki lehetne tenni a KÖZSÉG táblát ) Ellenben minden ciklus váltásnál testületnél jurtalom a jó munkáért . Na ez a nem gyenge !! Jó lenne ha Koór úr végkielégítését azok fizetnék meg akik megszavazták , s meg írták munka szerződését . Jó lenne látni már egyszer az Önkormányzatnál is a FELELŐSÉG teljes munkát nem csak mindig a bla bla bla .....egyszer találjanak felelőst s ne simítsák fű alá a problémát , mert kis hazugságokból lesznek a nagyok . S kívánom Balogh úrnak ha már meg kapja az úszoda vezetését , kapja úgyanazt a javadalmat is mint a Koór ember .”
 • 2. szemlelodo 2008. szeptember 02. 04:53
  „Nincs új a nap alatt. A rendszer váltás előtt a Vízmű KFT jogelődje a Csongrád megyei Víz és Csatornamű Vállalat működtette a fürdőt és hozzá kell tenni, hogy jól,mert voltak megfelelő szakemberek és a jó gazda gondosságával jártak el.
  Költői kérdés?Mibe került a városnak/lakosságnak/ egy rossz döntés sorozat és szinte már visszafordíthatatlan állapotok alakultak ki.
  Az sem mellékes,hogy ebben az időszakban az üzemeltető cég vezetője Molnár József és később Balog Pál Urak voltak. Most is csak abban bízhatunk,hogy az elmúlt közel 20 év döntései közül ez tűnik a legésszerűbbnek és legjobbnak.
  Őszintén sajnálom az elvesztegetett éveket, a felesleges pénzkidobást és az időközben ott megfordult szakmailag hozzá nem értő léhűtő vezetők ablakon kidobott javadalmazását.
  Aki még emlékszik volt ott olyan vezető is Aki csak pusztán azért,mert "jól tudta eladni magát" a Testület már-már az egekig magasztalta,pedig nem értett hozzá.”
 • 1. Hát ez megint jó 2008. szeptember 02. 01:46
  „Senki nem tud semmit, nem hallott semmiről... Mi ez, valami mafia?! Vagy a 3 majom?! Szentséges ég!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 000 000-ból épül kerékpárút Felgyőre

Felgyő, Csongrád - Ezen a héten megkezdődik a Csongrád és Felgyő közötti kerékpárút építése. A… Tovább olvasom