Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Megújult a csongrádi rendelőintézet

Csongrád - Közel 470 millió forint támogatásból valósult meg a csongrádi Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény szakrendelőjének komplex építészeti, orvostechnológiai és informatikai felújítása, hangzott el tegnap az átadóünnepségen.
– Az önkormányzat az eredeti tervek szerint az 575 milliós összköltség 16 százalékával akart hozzájárulni, ezt azonban további 73 millió forinttal egészítettük ki – hangoztatta Pap Gabriella alpolgármester. A kistérség 26 ezer lakosának korszerű szakellátását biztosítja az intézmény.

A megújult intézetben az ellátás színvonala is jelentősen javult. A szerző felvétele
A megújult intézetben az ellátás színvonala is jelentősen javult.
A szerző felvétele

– Számos szakrendelés kapott új eszközöket, nőtt a diagnosztizálás és az ellátás színvonala – ismertette az intézményt működtető Csongrádi Kistérségi Járóbeteg-szakellátó Kft. ügyvezető igazgatója, Seres Marianna. – Most már itt is adott a lehetőség a szívultrahang elvégzésére, és megemlíthetjük a sebészeti rendelő új műtőasztalát, amelyen kisműtéteket hajthatnak végre.

Az ügyvezető ismertette a megújult betegirányítási rendszert, amely szintén a magas szakmai színvonalat, illetve a gyorsabb ellátást szolgálja.
A meghívott vendégeknek és a sajtó képviselőinek Nagy-Mélykúti László orvosigazgató mutatta be az új eszközöket, valamint a rendelőket.

Olvasóink írták

 • 7. davidneica@fibermail.hu 2011. október 28. 07:03
  „Minek költöttek ennyi pénzt a rendelőre, ha hónapokat kell várni egy-egy szakorvosi vizsgálatra?Egyszerűbb átmenni Szentesre a sürgősségire vagy magánrendelésre.A szemészetre szerettem volna menni, az időpont amit kaptam 2 hónap múlva lett volna.Elmentem magánrendelésre, de kérdezem miért fizetek 38 éve TB-t ( eddig nem voltam beteg szerencsére) azért ha beteg vagyok menjek Szentesre vagy magánorvoshoz?”
 • 6. deka79 2011. október 26. 20:39
  „ennyi erövel akkor nem kell oda sebészet se semmi,ott van szentes...pf..na mindegy!”
 • 5. hneani74 2011. október 26. 20:12
  „A sebészeten való hosszú várakozást felrovóknak írnám le: reggel 7-től du.3-ig a rendelésen több mint 40 beteget látnak el.Hála a mai modern technika vivmányának még az ükanyám adatait is lekérdezik.A "kedves "betegnek sem lehet azt mondani van 2 perced szoritsd bele a panaszaidat.Arról nem is beszélve hogy nagyon sokan nem is sebészeti bajokkal jönnek.A benött köröm,tyúkszemek,izomfájdalmak stb tehát ami nem igényel sebészeti teendőt, hanem bőrgyógyászati,reumatológiai,ortopédiai szakrendelésen is tudnák kezelni.De mivel a sebészetre a legkönnyebb bejutni és nem kell heteket,hónapokat várni teszem azt a reumatológiai rendelésre.Nem beszélve arról hogy az orvos és az asszisztensek is egész nap sem enni sem wc-re kijutni nem tudnak.Mindenkit szivesen és a legjobb tudásuk szerint látnak el.Lehetnének az emberek kicsit toleránsabbak.Egyébként azért hivják a sürgősségit annak ami mert azonnali ellátást biztosit.”
 • 4. deka79 2011. október 25. 21:20
  „3. ha péntek reggel 8ra odamentünk,bejelentkeztünk,és a sebészetröl kijövö aszisztens mondta hogy ma már biztos nem kerülünk sorra!mert 8-10:30ig volt rendelés...és akkor egymás közt beszélték a kartonozónál az asszisztensek,hogy "bolondok háza van most,akkor mi lesz hétfön"???....ez akkor milyen????? erre kimentünk a gyermek háziorvosához(Dr.Lantos Pál) és ö mondta,hogy ne is ide csongrádra hanem szentesre a sürgösségire és érdekes... szentesen kb 45perc alatt megtörtént a vizsgálat, röntgen is megtörtént, és még a röntgen értékelés is megtörtént 45perc alatt... szóval ennyit a Szép rendelöintézetröl....és még annyit,hogy röntgen elött sebészetre kell menni, mert a háziorvos sem utal azonnal a röntgenre.. amugy köszönjük,de hála az égnek semmi gond nem volt. nem volt törés,se repedés.!!”
 • 3. hlajos58 2011. október 25. 16:39
  „2.: maga írta, hogy a sürgősségi Szentesen van
  Ha az háziorvosa utalta vona röntgenre, akkor lett volna idöpontja, és akkor nem kell várnia. JObulást a gyereknek!”
 • 2. deka79 2011. október 25. 14:05
  „Nagyon szép lett a rendelö azt elismerem.De például ha sürgösen menned kell teszem azt a sebészetre,akkor vagy végigülsz minimum 1,5 órát hogy ellássanak,vagy irány szentesre a sürgösségire.Nekem egy 8éves fiam van van akivel lementem a sebészetre,mert félö volt hogy eltört a könyöke.Akkor közölték hogy mivel nincs idöpontom igy kikell várnunk az elöttünk várakozókat akik kb 15en lehettek,majd aztán ellátnak.Így szentesen lebonyolítottunk mindent,vizsgálat,rtg,kb fele annyi idö alatt mint amit csongrádon csak a várakozásra ment volna el.Tehát a szépséges rendelövel sokra nem megy a magyar ha az ellátás csiga tempoban zajlik.Ez az én szerény véleményem.”
 • 1. timoboll2 2011. október 25. 13:56
  „Reméljük, minél kevesebb ember szorul az épület szolgáltatásainak igénybevételére...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiköltöztek a konténerből - Juhászék 9 hónap után mehettek új házba

Új házba költöztek a január óta lakókonténerben élő csanyteleki Juhászék, akiknek otthonát a belvíz tette tönkre. Tovább olvasom