Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Megunták a képviselők az állandó rágalmakat

A baksi képviselők példa nélküli döntést hoztak: egyhangúlag elfogadott határozatukban meghatalmaztak egy ügyvédet, hogy az önkormányzatot és a hivatal dolgozóit szerintük alaptalanul rágalmazó férfi ellen indítson eljárást. Az érintett azt mondta: majd a bíróságon kiderül, ki kit rágalmazott.
„Baks Község Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza dr. Szilágyi János ügyvédet (...), hogy Oláh István László (...) ellen az Önkormányzat nevében Baks Község Önkormányzatát és annak dolgozóit ért alaptalan rágalmak és sérelmek miatt eljárást kezdeményezzen, és Baks Község Önkormányzatát, mint felperest, teljes jogi képviselettel ellássa" – olvasható a baksi képviselő-testület határozatában.

Az előterjesztést a kilenc képviselő és a polgármester egyhangú döntéssel fogadta el.

Baks polgármestere, Balogh Lajosné azt mondta: a testület azért döntött úgy, hogy eljárást kezdeményez Oláh István László ellen, mert megelégelték, hogy a férfi a faluba költözése óta, mintegy kilenc éve, a különböző hivataloknak írt bejelentéseiben alaptalan, rosszindulatú vádakat és állításokat fogalmaz meg az önkormányzat, a jegyző, a
Oláh örül a döntésnek

Oláh István László nem tudott a határozatról. – Nem nyilatkozok, majd a bíróság megállapítja, hogy ki kit rágalmaz – mondta megkeresésünkre. Oláh István László azért még annyit hozzátett: örül a képviselő-testület döntésének. 
hivatal dolgozói, valamint személye ellen.

– Olyan bántó, sértő kijelentéseket tett és tesz, amelyek messzemenően kielégítik a rágalmazás és a rossz hírnév keltés fogalmát, lejáratja a települést. Az egyik országos napilapnak például azt mondta, hogy új könyvének címe „Baks az adócsalók paradicsoma" lesz. Bakson becsületes, tisztességes emberek élnek, akiket sértenek ezek a kijelentések – nyilatkozta lapunknak Balogh Lajosné.

A települést évtizedek óta irányító polgármester azt mondta, elvárják, hogy Oláh István László vonja vissza sértő állításait, kérjen elnézést a hatóságok félrevezetéséért, kérjen elnézést az általa hamis vádakkal, jelzőkkel illetett személyektől, kérjen elnézést a baksiaktól.

Törvényes határozat

A baksi önkormányzat határozata törvényes – mondta a baksi képviselő-testület döntéséről lapunknak Dubeczné Károlyi Éva. A Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője arra a kérdésre, hogy más önkormányzat hozott-e ilyen vagy ehhez hasonló döntést, azt válaszolta: a megyében nem fordult elő ilyen eset. hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem árul zsákbamacskát

Magyarország számára mérgező lenne, ha kétpártrendszer alakulna ki a választások után –… Tovább olvasom