Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Megyét jár a kormánymegbízott

Csongrád volt az első állomása a kormánymegbízott megyejárásának, amelynek célja az volt, hogy B. Nagy László tájékozódjon az eddigi működési tapasztalatokról, valamint vállalkozói fórumokon népszerűsítse a Nemzetgazdasági Minisztérium 10 milliárdos munkahely teremtési programját.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
Alig két hónappal azután, hogy a Csongrád megyei Járási Hivatalok átvették az állami feladatokat az önkormányzatoktól, B. Nagy László kormánymegbízott meglátogatja azokat, hogy az eddigi tapasztalatokról tájékozódjon. A járási székhelyeken a hivatal és a szakigazgatási szervek vezetőivel történő személyes konzultációkkal képet alkothatnak az átállás óta tapasztalt működésről, annak esetleges hiányosságairól, valamint az okmányirodai ügyfélfogadásról is. A megyejárás célja továbbá, hogy mindenütt meglátogasson olyan vállalkozásokat, melyek a Nemzetgazdasági Minisztérium tavalyi munkahely teremtési előirányzatából, sikeres pályázatukkal vissza nem térítendő támogatást nyertek, és a megyei munkaügyi központ, járási kirendeltségei által megszervezett munkáltatói fórumokon, az idei év pályázati lehetőségeit népszerűsítsék. 2013. február 14-én, az elmúlt évhez hasonlóan 10 milliárd forint keretösszeget nyitott meg a minisztérium, melyre április 5-ig lehet pályázni, és mely összegből az idén kedvezőbb feltételekkel juthatnak forráshoz a vállalkozások.

Megyét jár a kormánymegbízott - GALÉRIA

B. Nagy László a megyejárás első állomásaként, Csongrádon az Aeroprodukt Zrt. telephelyén tett látogatást, mely a maga 63 millió forintos elnyert támogatásával, az egyik legnagyobb fejlesztést és munkahelyteremtést valósította meg a megyében. Az elsősorban légtechnikai berendezéseket és fémszerkezeteket gyártó cég telephelyén, az ügyvezető, Kecskés Áron kalauzolta a látogatásra érkezett csoportot. Az eseményen B. Nagy László kormánymegbízott, Dr. Zámbó Anita a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója, Dr. Holubán Csilla a Csongrád Járási Hivatal vezetője, Dr. Farkas Sándor országgyűlési képviselő, és Németh Anna a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Csongrádi Kirendeltség vezetője, valamint a sajtó munkatársai voltak jelen.

B. Nagy László beszédében örömét fejezte ki a csongrádi-, és a hozzá hasonló nyertes pályázatok által megtartott, illetve azok segítségével létrehozott munkahelyteremtő beruházások megvalósulása miatt. Külön kiemelte az Aeroprodukt Zrt. sikerét, mellyel a megye egyik legnagyobb beruházását valósították meg. – Csongrád 2012-ben az 5. legnagyobb pályázati összeget nyerte el, aminek nagyon örülök, de azt szoktam mondani, hogy van még előtte négy hely. A tavalyi évhez hasonlóan, 2013-ban is 10 milliárd forintos összeg került megnyitásra, de idén jelentős könnyítésekkel lehet majd forráshoz jutni a nyertes vállalkozásoknak, ami újabb lökést adhat a régió fejlődésének – mondta a kormánymegbízott.

Megyét jár a kormánymegbízott - GALÉRIA

Kecskés Áron cégvezetőtől megtudtuk: a beruházásnak köszönhetően összesen 112 fő tovább foglalkoztatása vált lehetségessé, amit nagy eredménynek tart. Az egyedi terveknek megfelelő, túlnyomó részt kézi munkával előállított termékeken kívül, a nagyobb sorozatszámú, vagy bonyolultabb megmunkálást igénylő megrendelések teljesítésére egy egyedi CNC Fiber lézer komplett munkaállomást vásároltak. - Eddig sok munkafolyamatot bérmunkával kellett elvégeztetnünk, de ez már a múlt. Mára eljutottunk oda, hogy mi tudunk bérmunkát vállalni más megrendelésére, ami nem csak jelentős megtakarítást, de komoly hasznot is teremthet cégünk számára – mondta örömmel Kecskés Áron.

Dr. Zámbó Anita tájékoztatást adott az újabb pályázati lehetőségekről, és az idei pályázást megkönnyítő tényezők közül kiemelte, hogy ezen túl nem kell fedezet a 2 éve sikeresen működő vállalkozásoknak 15 millió forint pályázati összegig. – A kormányzattal közösen azon dolgozunk, hogy évről-évre könnyebb feltételekkel, minél több vállalkozás juthasson pályázati pénzhez. Arra törekszünk, hogy a szakképzést összehangoljuk a munkaerőpiac keresletével, hiszen ez biztosíthatja a jövőben, hogy minden végzett szakembernek legyen állása, illetve a munkanélküliek egy átképző tanfolyam elvégzésével visszakerülhessenek a munka világába. Ezért szeretnénk kérni a vállalkozásokat, jelezzék a munkaügyi hivatalok felé, ha nem tudják szakemberekkel feltölteni az állományukat, és mi minden segítséget megadunk, ennek orvoslására – fejtette ki.

Megyét jár a kormánymegbízott - GALÉRIA

Dr. Kőrösi Tibor polgármester hozzáette, hogy kiemelten fontos a szakképzés. – Jó annak a városnak, ahol jól működő vállalkozások vannak. Külön köszönet illeti az olyan vállalkozókat, akik nem csak a sült galambot várják, hanem tettek-, tesznek is a siker érdekében!

Kecskés Áron az ezt követő üzemlátogatáson bemutatta a pályázati pénzen beszerzett munkaállomást működés közben, és körbevezette a látogatókat a csarnokban, ahol betekintést nyerhettek a termelés különböző fázisaiba.

Következő csongrádi állomásként a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Csongrádi Kirendeltségén megszervezett vállalkozói fórumon vettek részt a látogatók, ahol Csongrád polgármestere örömét fejezte ki a sok érdeklődő láttán. – Ebből látszik, hogy mindannyian tenni akarnak a jobb boldogulásukért. Itt a segítség, kérem éljenek vele! – mondta. B. Nagy László összefoglalta a mai kormányzati, politikai, és gazdasági helyzetet, majd elmondta a kormányzati célokat is. A csongrádi látogatás sorozat a Csongrád Járási Hivatal megtekintésével zárult, ahol a részben közmunkások bevonásával felújított épületben hivatalvezető asszony bemutatta hogyan is működik az új járási központ. A megyejárás délután Szentesen folytatódott.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. nádtető 2013. március 12. 18:18
  „Természetesen kellenek ezek a látogatások,de minek ehhez a reklám?Tudomásul kellene venni ,hogy most nem a hetvenes éveket éljük.Örök igazság,ha egy ember nevét minél többször olvassuk annál ellenszenvessé válik.Visszafogni magukat uraim.”
 • 20. Jano998 2013. március 04. 08:21
  „Ez egy vicc osztály!! A bankokat kéne így sorra járniuk!! Meg beszélni, most már elég lenne az uzsorából!! HÁNYINGEREM van!!!”
 • 19. keletaru 2013. március 03. 17:35
  „Csak hogy értsék egyesek a SAVANYÚ szám izét , eme cégvezető miatt vonták fizetésem mivel az akkori munkahelyemen FELELŐSSÉGGEL tartoztam a kiadott áruért ! Hát csak ennyi , ja és egy utcában laktunk még akkor . Persze én vagyok a galád mert LE merem írni . Üdv Kuci”
 • 18. keletaru 2013. március 03. 11:59
  „Már a Rómaik is tudták CIRKUSZ kell a népnek, vagy írhatnám tarts nyomorban s te irányítasz ! Csak hogy itt egy dolgot számításon kívül hagytak sok az éhez száj !!! Ne feledjük ez elő életet !! Ha már azt nem publikálják ....Értünk miattunk nekünk ! Üdv kuci”
 • 17. kormoska 2013. március 03. 10:45
  „Az a különbség Mátyás király és B.Nagy között,hogy az előbbit állítólag senki sem ismerte fel!
  A kormánymegbízottunk pedig gondolom lesötétített villogós Skoda Superbbel fog"titokban"megyét járni...

  Megjelent előttem egy VÍZIÓ:A hivatalok előtt az előre felkészített dolgozók sorfala és gondosan válogatott gyermekkórus fogadja majd.Elcsattannak a kötelező puszik,a kormánymegbízott megsímogatja az egyik(előre kijelölt)gyermek szőke buksiját és a nemzeti elvtársak bevonulnak tanácskozni!
  Eközben felcsendül a dal:"Miénk e föld,erdő mező,kalász a virágot nékünk terem,
  Pajtás daloljunk szép magyar hazánkról mely a bőség kincsét ontja ránk"
  Úgy érzem magam mint Marty Mcfly.Vissza a jövőbe!”
 • 16. agyhalott 2013. március 01. 23:51
  „Ha már oldalazunk...
  Csongrádon mindenki jobbos? (Bár szerintem az sem az, aki magát annak nevezi állampárt szinten. Az én fogalmaim szerint a jobboldaliság teljesen mást takar.) Vagy aki nem az, az nincs is? Az őket képviselők nem érdemlik meg, hogy az Állam és a Párt kinyújtott karjával közösen "nézze a dolgokat" és rágcsálja a potya pogácsát? De a szomszéd vár elvtársának ott kell lihegnie.
  Miért mindig a távoli gyermekkorom jut nekem ezekről eszembe...”
 • 15. Juccus 2013. március 01. 22:02
  „LOOOL
  "Kormánymegbízott dolgokat néz"
  LOL

  Ez tényleg tiszta É-Korea!”
 • 14. daffy 2013. március 01. 20:25
  „Dr. szöszi hol van?”
 • 13. Turul2 2013. március 01. 19:22
  „Remélem nincs baj :-)”
 • 12. dragboyz 2013. március 01. 19:19
  „Majd ha a fizetésüket osztogatják szét....
  Ki dől be manapság az ilyen magamutogatásnak?”
 • 11. Turul2 2013. március 01. 18:59
  „A nyitóképen látszik,hogy beszél a hölgy a vele szemben álló úrral,csak azt nem értem,hogy a tanár úr kivel(kihez) beszél :-)”
 • 10. Robinho 2013. március 01. 11:36
  „Undorító ez az egész!”
 • 9. kontrapista 2013. március 01. 09:41
  „7.szeljegyzet
  Korszakalkotó felfedezés : a cégvezetőket mostanra jobb és baloldaliakra oszthatjuk, függően a néző-pontunktól, de mi van ha " hátra arcot " fordulunk.
  Maargit, ez noormális ?”
 • 8. natessek 2013. március 01. 09:22
  „És egyébként Rákosi és Gerő elvtársak jól vannak?”
 • 7. szeljegyzet 2013. március 01. 07:07
  „Mekkora büntetés lehetett,az ifjú hot baloldali fiatal cégvezető Úrnak egy tucat jobboldali potentát társaságában több órahosszát eltölteni.”
 • 6. schik 2013. február 28. 19:05
  „Emberek!
  Tényleg minden ennyire <moderálva>? Ha téli szabadságát tölti akkor szerintetek nem érdekli semmi, ha kíváncsi mi van a terepen akkor agiprop? Jó lenne, ha minden politikus ismerné az embereket és azok problémáit, meg hogy mennyi egy kiló kenyér ára!”
 • 5. macs 2013. február 28. 17:51
  „"A hivatalos látogatáson a közel-keleti országban tartózkodó magyar kormányfő kijelentette: az arab üzletemberek előtt vissza nem térő lehetőség áll, mert a magyar gazdaság már versenyképes, ugyanakkor a gazdasági növekedés az idén fog beindulni. Így Magyarországon az árak még lent vannak, ma még minden olcsóbb, mint lesz egy vagy két év múlva, ma még könnyebb élni az üzleti lehetőségekkel - mutatott rá.
  "Most lehet jó üzletet csinálni Magyarországon, ebben az évben és a következőben" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy azután már felértékelődés lesz tapasztalható Magyarországon és általában a közép-európai térségben."
  http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-548876”
 • 4. X_Y 2013. február 28. 16:15
  „A 70-es évek TV Híradóiban lehetett ilyen riportokat látni. Csak akkor a gyárlátogatásra induló elvtársak fején csinos sárga védősisak is volt.”
 • 3. szatyi 2013. február 28. 16:03
  „Remélem, Balogh Máriát is meg fogja látogatni valamiyen kedvező hírrel!
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/balogh_maria_napi_400_forintbol_el_7_eves_kislanyaval/2321929/”
 • 2. tatár 2013. február 28. 15:54
  „<moderálva>”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt egy faág a Fő utcán

Szerda délután a csongrádi Fő utcán egy vastag faág leszakadt, amely a járművek és a gyalogosok… Tovább olvasom