Délmagyar logó

2015. 10. 13. kedd - Kálmán, Ede 4°C | 14°C

Megyét jár a kormánymegbízott

Csongrád volt az első állomása a kormánymegbízott megyejárásának, amelynek célja az volt, hogy B. Nagy László tájékozódjon az eddigi működési tapasztalatokról, valamint vállalkozói fórumokon népszerűsítse a Nemzetgazdasági Minisztérium 10 milliárdos munkahely teremtési programját.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
Alig két hónappal azután, hogy a Csongrád megyei Járási Hivatalok átvették az állami feladatokat az önkormányzatoktól, B. Nagy László kormánymegbízott meglátogatja azokat, hogy az eddigi tapasztalatokról tájékozódjon. A járási székhelyeken a hivatal és a szakigazgatási szervek vezetőivel történő személyes konzultációkkal képet alkothatnak az átállás óta tapasztalt működésről, annak esetleges hiányosságairól, valamint az okmányirodai ügyfélfogadásról is. A megyejárás célja továbbá, hogy mindenütt meglátogasson olyan vállalkozásokat, melyek a Nemzetgazdasági Minisztérium tavalyi munkahely teremtési előirányzatából, sikeres pályázatukkal vissza nem térítendő támogatást nyertek, és a megyei munkaügyi központ, járási kirendeltségei által megszervezett munkáltatói fórumokon, az idei év pályázati lehetőségeit népszerűsítsék. 2013. február 14-én, az elmúlt évhez hasonlóan 10 milliárd forint keretösszeget nyitott meg a minisztérium, melyre április 5-ig lehet pályázni, és mely összegből az idén kedvezőbb feltételekkel juthatnak forráshoz a vállalkozások.

Megyét jár a kormánymegbízott - GALÉRIA

B. Nagy László a megyejárás első állomásaként, Csongrádon az Aeroprodukt Zrt. telephelyén tett látogatást, mely a maga 63 millió forintos elnyert támogatásával, az egyik legnagyobb fejlesztést és munkahelyteremtést valósította meg a megyében. Az elsősorban légtechnikai berendezéseket és fémszerkezeteket gyártó cég telephelyén, az ügyvezető, Kecskés Áron kalauzolta a látogatásra érkezett csoportot. Az eseményen B. Nagy László kormánymegbízott, Dr. Zámbó Anita a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója, Dr. Holubán Csilla a Csongrád Járási Hivatal vezetője, Dr. Farkas Sándor országgyűlési képviselő, és Németh Anna a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Csongrádi Kirendeltség vezetője, valamint a sajtó munkatársai voltak jelen.

B. Nagy László beszédében örömét fejezte ki a csongrádi-, és a hozzá hasonló nyertes pályázatok által megtartott, illetve azok segítségével létrehozott munkahelyteremtő beruházások megvalósulása miatt. Külön kiemelte az Aeroprodukt Zrt. sikerét, mellyel a megye egyik legnagyobb beruházását valósították meg. – Csongrád 2012-ben az 5. legnagyobb pályázati összeget nyerte el, aminek nagyon örülök, de azt szoktam mondani, hogy van még előtte négy hely. A tavalyi évhez hasonlóan, 2013-ban is 10 milliárd forintos összeg került megnyitásra, de idén jelentős könnyítésekkel lehet majd forráshoz jutni a nyertes vállalkozásoknak, ami újabb lökést adhat a régió fejlődésének – mondta a kormánymegbízott.

Megyét jár a kormánymegbízott - GALÉRIA

Kecskés Áron cégvezetőtől megtudtuk: a beruházásnak köszönhetően összesen 112 fő tovább foglalkoztatása vált lehetségessé, amit nagy eredménynek tart. Az egyedi terveknek megfelelő, túlnyomó részt kézi munkával előállított termékeken kívül, a nagyobb sorozatszámú, vagy bonyolultabb megmunkálást igénylő megrendelések teljesítésére egy egyedi CNC Fiber lézer komplett munkaállomást vásároltak. - Eddig sok munkafolyamatot bérmunkával kellett elvégeztetnünk, de ez már a múlt. Mára eljutottunk oda, hogy mi tudunk bérmunkát vállalni más megrendelésére, ami nem csak jelentős megtakarítást, de komoly hasznot is teremthet cégünk számára – mondta örömmel Kecskés Áron.

Dr. Zámbó Anita tájékoztatást adott az újabb pályázati lehetőségekről, és az idei pályázást megkönnyítő tényezők közül kiemelte, hogy ezen túl nem kell fedezet a 2 éve sikeresen működő vállalkozásoknak 15 millió forint pályázati összegig. – A kormányzattal közösen azon dolgozunk, hogy évről-évre könnyebb feltételekkel, minél több vállalkozás juthasson pályázati pénzhez. Arra törekszünk, hogy a szakképzést összehangoljuk a munkaerőpiac keresletével, hiszen ez biztosíthatja a jövőben, hogy minden végzett szakembernek legyen állása, illetve a munkanélküliek egy átképző tanfolyam elvégzésével visszakerülhessenek a munka világába. Ezért szeretnénk kérni a vállalkozásokat, jelezzék a munkaügyi hivatalok felé, ha nem tudják szakemberekkel feltölteni az állományukat, és mi minden segítséget megadunk, ennek orvoslására – fejtette ki.

Megyét jár a kormánymegbízott - GALÉRIA

Dr. Kőrösi Tibor polgármester hozzáette, hogy kiemelten fontos a szakképzés. – Jó annak a városnak, ahol jól működő vállalkozások vannak. Külön köszönet illeti az olyan vállalkozókat, akik nem csak a sült galambot várják, hanem tettek-, tesznek is a siker érdekében!

Kecskés Áron az ezt követő üzemlátogatáson bemutatta a pályázati pénzen beszerzett munkaállomást működés közben, és körbevezette a látogatókat a csarnokban, ahol betekintést nyerhettek a termelés különböző fázisaiba.

Következő csongrádi állomásként a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Csongrádi Kirendeltségén megszervezett vállalkozói fórumon vettek részt a látogatók, ahol Csongrád polgármestere örömét fejezte ki a sok érdeklődő láttán. – Ebből látszik, hogy mindannyian tenni akarnak a jobb boldogulásukért. Itt a segítség, kérem éljenek vele! – mondta. B. Nagy László összefoglalta a mai kormányzati, politikai, és gazdasági helyzetet, majd elmondta a kormányzati célokat is. A csongrádi látogatás sorozat a Csongrád Járási Hivatal megtekintésével zárult, ahol a részben közmunkások bevonásával felújított épületben hivatalvezető asszony bemutatta hogyan is működik az új járási központ. A megyejárás délután Szentesen folytatódott.
123 következő >> végére >>> 21 hozzászólás
Moderálásra küldöm 21. nádtető 2013.03.12. 18:18

Természetesen kellenek ezek a látogatások,de minek ehhez a reklám?Tudomásul kellene venni ,hogy most nem a hetvenes éveket éljük.Örök igazság,ha egy ember nevét minél többször olvassuk annál ellenszenvessé válik.Visszafogni magukat uraim.

Moderálásra küldöm 20. Jano998 2013.03.04. 08:21

Ez egy vicc osztály!! A bankokat kéne így sorra járniuk!! Meg beszélni, most már elég lenne az uzsorából!! HÁNYINGEREM van!!!

Moderálásra küldöm 19. keletaru 2013.03.03. 17:35

Csak hogy értsék egyesek a SAVANYÚ szám izét , eme cégvezető miatt vonták fizetésem mivel az akkori munkahelyemen FELELŐSSÉGGEL tartoztam a kiadott áruért ! Hát csak ennyi , ja és egy utcában laktunk még akkor . Persze én vagyok a galád mert LE merem írni . Üdv Kuci

Moderálásra küldöm 18. keletaru 2013.03.03. 11:59

Már a Rómaik is tudták CIRKUSZ kell a népnek, vagy írhatnám tarts nyomorban s te irányítasz ! Csak hogy itt egy dolgot számításon kívül hagytak sok az éhez száj !!! Ne feledjük ez elő életet !! Ha már azt nem publikálják ....Értünk miattunk nekünk ! Üdv kuci

Moderálásra küldöm 17. kormoska 2013.03.03. 10:45

Az a különbség Mátyás király és B.Nagy között,hogy az előbbit állítólag senki sem ismerte fel!
A kormánymegbízottunk pedig gondolom lesötétített villogós Skoda Superbbel fog"titokban"megyét járni...

Megjelent előttem egy VÍZIÓ:A hivatalok előtt az előre felkészített dolgozók sorfala és gondosan válogatott gyermekkórus fogadja majd.Elcsattannak a kötelező puszik,a kormánymegbízott megsímogatja az egyik(előre kijelölt)gyermek szőke buksiját és a nemzeti elvtársak bevonulnak tanácskozni!
Eközben felcsendül a dal:"Miénk e föld,erdő mező,kalász a virágot nékünk terem,
Pajtás daloljunk szép magyar hazánkról mely a bőség kincsét ontja ránk"
Úgy érzem magam mint Marty Mcfly.Vissza a jövőbe!

Moderálásra küldöm 16. agyhalott 2013.03.01. 23:51

Ha már oldalazunk...
Csongrádon mindenki jobbos? (Bár szerintem az sem az, aki magát annak nevezi állampárt szinten. Az én fogalmaim szerint a jobboldaliság teljesen mást takar.) Vagy aki nem az, az nincs is? Az őket képviselők nem érdemlik meg, hogy az Állam és a Párt kinyújtott karjával közösen "nézze a dolgokat" és rágcsálja a potya pogácsát? De a szomszéd vár elvtársának ott kell lihegnie.
Miért mindig a távoli gyermekkorom jut nekem ezekről eszembe...

Moderálásra küldöm 15. Juccus 2013.03.01. 22:02

LOOOL
"Kormánymegbízott dolgokat néz"
LOL

Ez tényleg tiszta É-Korea!

Moderálásra küldöm 14. daffy 2013.03.01. 20:25

Dr. szöszi hol van?

Moderálásra küldöm 13. Turul2 2013.03.01. 19:22

Remélem nincs baj :-)

Moderálásra küldöm 12. dragboyz 2013.03.01. 19:19

Majd ha a fizetésüket osztogatják szét....
Ki dől be manapság az ilyen magamutogatásnak?


21 hozzászólás123 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Leszakadt egy faág a Fő utcán

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!