Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Mérlegen az iskolaügy Csongrádon

Százhatvanöt első osztályos diák kezdi meg a tanulást a most induló tanévben Csongrádon. A legtöbben, 53-an az ének-zenei iskolába iratkoztak be, míg a bokrosi iskolában kilenc elsős lesz. A Síp utcai iskolában most sem indul első osztály – derült ki a mai testületi ülésre készített beszámolóból.
A csongrádi önkormányzati képviselő-testület a mai, pénteki ülésen Cseri Gábor igazgató beszámolója alapján tárgyal az általános iskolai oktatás személyi és tárgyi feltételeiről, a szükséges változtatásokról. Jó egy évtizede már szó volt arról, hogy melyik iskolát fogják bezárni, de a fájdalmas döntés halasztódott, Csongrád a végsőkig ragaszkodik minden megszerzett intézményéhez. Mégis bekövetkezett, hogy a Síp utcai iskolában tavaly nem indult első osztály. Idén ugyanez a helyzet, ám ebben a tanévben még együtt maradnak, az iskolaépület nem ürül ki.

Eddig a bokrosi iskola léte sem kérdőjeleződött meg, noha az idén első osztályba 9-en jelentkeztek, a másodikban 10-en tanulnak, harmadikban 9-en, negyedikben és ötödikben 8-an, hatodikban 16-an, hetedikben 21-en és nyolcadikban 13-an. Idén 165 kisdiák kezdi meg iskolai tanulmányait, legtöbben – 53-an – az ének-zeneiben. A Kossuthban 46-an, a piroskavárosiban 33-an, a Gróf Széchenyiben 24-en lesznek az elsősök, és 9-en Bokroson. Ebből kiviláglik: a létszámmegoszlás nem egyenletes. A legkönnyebb dolga a bokrosi tanítónőnek lesz, a legnehezebb a piroskavárosinak.

A hat általános iskolát, az alapfokú művészeti iskolát és a nevelési tanácsadót magában foglaló, többcélú, közös igazgatású közoktatási intézmény a nehézségek ellenére is jól működött, már az első évben is – állapítja meg a beszámolóban Cseri Gábor igazgató. Ezt a tanulmányi, és a sportversenyeken elért eredmények sokasága támasztja alá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresztet kapott a csongrádi lovag

Góg János kisvárosi polgár, szeret ebben a közegben, azt mondja, csak a közönyösséget tűri nehezen.… Tovább olvasom