Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Minden iskolában indul osztály Csongrádon

Csongrád – Kitört a béke – fogalmazott Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester az önkormányzati iskolákban induló osztályokkal kapcsolatos napirendi pont tárgyalásakor a csütörtöki testületi ülésen – a tavalyi helyzetre utalva.
A négy iskolában idén öt elsős osztály indul, a létszámot mindenhol sikerült feltölteni. A Dohány sori óvodában nem indul csoport, a gyerekeket más intézményekben helyezik el.

Módosulnak az óraszámok a szakrendelőben, de ez nem jelent csökkenést, ismertette az intézményt képviselő Kapus József. A szakmákon belül várható átcsoportosítás, illetve az ellátási területek bővülnek.

A négy iskolában idén öt elsős osztály indul, a létszámot mindenhol sikerült feltölteni.
A négy iskolában idén öt elsős osztály indul, a létszámot mindenhol sikerült feltölteni.

A város nem szerette volna a tűzoltóságát Szentes alá rendelni, ezért is követett el mindent a megtartásáért, magyarázta a polgármester. Ennek érdekében a költségvetésben 6 közalkalmazott foglalkoztatása szerepel.
Az iskolai étkezések befizetése sok családnál utolsó helyen szerepel a fontossági sorrendben, emiatt nagy a kintlévőség, mondta Havasi Jánosné (MSZP) képviselő a gyermekjóléti feladatok áttekintésekor. A szociális lakások bérlőinek a korábban felvetett ötlettel szemben nem kell kauciót fizetni. Szubally Brúnó aljegyző arról számolt be, hogy a letét óvadék megnevezéssel jöhetne esetleg szóba, azonban az is jogszabályokba ütközne.

Olvasóink írták

 • 3. szkata40 2012. április 28. 06:38
  „Miért 4 iskola és nem 5? Bokrosi ,Széchenyi,Ének-Zene,Piroska,Nagyboldogasszony: annyi általános iskola van ami Csongrádhoz tartozik.Annak ellenére hogy a Nagyboldogasszony már egyházi fenntartás alá tartozik a gyerekek és az ott tanitó pedagógusok csongrádiak.”
 • 2. ate 2012. április 27. 15:41
  „A képen a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola első,elsősei láthatóak.
  Nagyon kíváncsi lennék,oda hány kisdiákot írattak be? Elégé eltérő vélemények voltak ott a"lelki igazgató"személyéről és tetteiről a szülők körében.
  Valóban felmenőben van az egyházi oktatás?”
 • 1. hank 2012. április 27. 08:55
  „Rövid testületi ülés lehetett, ha csak ennyi történt. Kellett volna pár érdekes témának is lennie...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb közintézmények használják majd a geotermikus energiát

Újabb közintézményeket kötnek be a távhő rendszerbe, és végfelhasználóként a Városi Gyógyfürdő is részesül majd belőle. Tovább olvasom