Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Mindenkinek fizetnie kell a szemétdíjat

Csongrád - A cég nem kivételezhet senkivel, ingyen nem szolgáltathat, legfeljebb a helyhatóság vállalhatja át egy-egy lakos helyett a hulladékszállítás díját – derült ki egy csongrádi olvasónk panasza nyomán.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– A nagynéném 92 éves, egyedül él a csongrádi házában. Én járok hozzá, hogy segítsek a mindennapjaiban. Nemrég fizetési felszólítást kapott: 35 ezer forint hulladékszállításidíj-tartozása van, amit majd apránként levonnak a nyugdíjából. Nem értem, egy ilyen idős embernek miért kell fizetnie a szemétszállításért, ennek a generációnak olyan az életvitele, hogy szinte egyáltalán nincs szüksége erre a közszolgáltatásra – panaszolta csongrádi olvasónk. A nyugdíjas asszony nem szerette volna, hogy leírjuk a nevét. Azt is elmondta: tudja, hogy más településeken az idős emberek, általában a 70 éven felüliek felmentést kapnak a díjfizetés alól. Csongrádon van erre lehetőség? – tudakolta.

Információink szerint korábban az 1-2 fős háztartások kérhettek díjkedvezményt. A Tisza-parti városban egy 110 literes kuka ürítése most alkalmanként 374 forint, családi házaknál hetente egyszer gyűjtik be a szemetet. A hulladékszállítást a törvényi kötelezettségek miatt Csongrádon is átszervezték, ősztől már a vaskúti székhelyű FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. autói járják a csongrádi utcákat. Illés Mihály termelési vezető azt mondta: a törvények értelmében a cég senkinek nem adhat mentességet a fizetés alól. A helyhatóság azonban, ha a képviselő-testület úgy dönt, átvállalhatja a díjfizetést a lakosok helyett életkor, jövedelmi viszony vagy bármi egyéb alapján. Amíg nem létezik ilyen helyi rendelet, szociális okokra hivatkozva szintén az önkormányzathoz kell fordulni segítségért. Felhalmozódott tartozás esetén lehetőség van részletfizetésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyet kap a Plein Air komoly gyűjteménye

Két évtized alatt számos műalkotás gyűlt össze a minden nyáron megrendezett Plein Air nemzetközi alkotótábor művészeitől. Tovább olvasom