Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Módosítják a beiskolázási körzethatárokat Csongrádon

Csongrád - Módosítani kívánja a csongrádi képviselő-testület a beiskolázási körzetek határát a csütörtöki ülésén. A változásnak két oka van az előterjesztés szerint.
Egyrészt tavaly a korábbi Kossuth-, ma már Nagyboldogasszony-iskola fenntartói joga átkerült a Szeged–csanádi Egyházmegyéhez, így ez az intézmény a város egész területéről fogadhat gyermekeket. Ebből adódóan a területeket úgy kell módosítani, hogy a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása fenntartásában maradt három tagintézmény körzethatárai lefedjék a város egészét. Továbbá azt is szem előtt kell tartani, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók arányos eloszlásban kerüljenek az iskolákba. Egy átfogó felmérés nemrégiben két szegregátumot mutatott a Tisza-parti városban, azt pedig el akarják kerülni, hogy ezek azonos iskolai körzetbe tartozzanak. Így tehát – ha a képviselők is rábólintanak – az idei beiratkozáskor a Kéttemető utca félegyházi oldalára eső terület lakói a Széchenyi-, a szentesi oldalra eső rész nagycsoportosai pedig az ének-zenei általános iskolában kérhetik a felvételt. A döntéstől azt is várják, hogy mindkét intézménybe 5, a piroskavárosiba pedig 6 halmozottan hátrányos helyzetű nagycsoportost iskoláznak be.

Olvasóink írták

 • 4. Buczko 2012. január 18. 08:18
  „2. Elnyomott: iskolai körzethatárok eddig is voltak, mert törvényi előírás. Kötelezettsége ebből fakadóan csak az iskoláknak van: a körzetükbe tartozó gyerekeket kötelesek felvenni, az azon kívülieket csak akkor, ha van még szabad hely. Ez ugye Csongrádon nem szokott problémát okozni a sajnos akut gyerekhiány miatt. A szülő nem köteles a körzetes iskolába vinni a gyerekét, a szabad iskolaválasztás joga alapvető. Oda íratod, amelyik iskola, tanító stb. szimpatikus.”
 • 3. daffy 2012. január 17. 20:57
  „Meg kell gondolni,hogy hová íratja az ember a gyermekét.Minden egyéb dolog miatt is jobb a "Kossuth" iskola,szerintem.”
 • 2. Elnyomott.1 2012. január 17. 17:40
  „Ez azt akarja jelenteni hogy nem oda iskoláztatom be a gyerekemet ahová én szeretném?”
 • 1. tromi 2012. január 16. 10:28
  „..ami úgy néz ki az idei évben, hogy már a gyermekes családokat ez nem érinti, mert ha nem akarnak éhen halni el kell menniük az országból...szerintem nem ez lenne a legégetőbb kérdés szerény városunkban... sajnos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemcsak egy vállalkozás, hanem munkahely

Csongrád megye - Sötéten látják jövőjüket a lapunk által megkérdezett kisvállalkozók, akik… Tovább olvasom