Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Most a kapás sem az igazi

Csongrád - Az utolsó napsütötte napokat kihasználva még sokan töltik a szabad idejüket a vizek közelében. Ki a Tisza gáton kerékpározva, ki a folyóparton sétálva, ki pedig szenvedélyének, a horgászatnak hódolva.
Az évszakok változása miatt a halak sem úgy kapnak, mint nyáron, de az őszi lombok színpompás látványa kárpótolja a horgászokat a kisebb zsákmányért. Pusztai György elektromos kiskocsijával szinte minden nap kigurul a Tisza egyik holtágához, hogy hódoljon a horgászás örömeinek. Az arra járók már jól ismerhetik őt, ahogyan járműve mindig ugyanazon a helyen áll, a tulajdonosa pedig mellette ül a vízparton, és várja a jó szerencsét.

Most a kapás sem az igazi - horgászok Csongrádnál - GALÉRIA

- A kapás mostanában nem az igazi. 3 napja fogtam egy pontyot, tegnap 7 kárászt, ma pedig eddig egy kárászt. A kevesebb kapásnak és fogásnak az is oka lehet, hogy az évszak változásával megváltoznak a halak szokásai is, és a vízállás is sokkal alacsonyabb a korábbiaknál - magyarázta a horgász.

Bod Gyula, a csongrádi Nagy-Tisza Horgászegyesület elnöke azt mondja: elsődleges törekvésünk, hogy Csongrád természeti adottságait felhasználva, népszerűsítsük városunkat, és fejlesszük a horgász turizmust. Ennek érdekében mindent meg is teszünk. A honlapunkon is hirdetjük ennek lehetőségét, és ezzel szoros összefüggésben helyi szálláshelyeket is ajánlunk, ahol megszállhatnak a vendéghorgászok, akik ellátogatnak hozzánk. Már néhány éve magam is forgalmazom a nálam bizományban levő horgász napi jegyeket, és azt vettem észre, hogy az idén, a korábbiakhoz képest, több mint háromszor annyi napijegyet sikerült értékesítenem. Ezek túlnyomó többsége a vendéghorgászok szórakozását szolgálta, és ez örömmel tölt el minket. Ezek a vendégek nem csak a környezet szépségéért jönnek el Csongrádra, hanem azért is, hogy halat tudjanak fogni vizeinken. Ez azonban egyre nehezebben teljesül, mert a Tisza halállománya vészesen fogy. Egyesületünk tagjainak elmondása-, és saját tapasztalataim is sajnos ezt támasztják alá. A közelmúltban volt olyan horgászverseny, amin a győztes hal 4 kilogramm körüli volt, ami egyáltalán nem mondható nagynak az előző évek eredményeihez képest sem. Ha sürgősen nem állítjuk meg ezt a folyamatot, komoly baj is lehet belőle - fejezte ki aggodalmát az egyesület elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1956 Csongrádon: koszorúzás a kopjafánál és a városházánál

Két helyszínen is tisztelegtek a forradalom hősei előtt Csongrádon. Tovább olvasom