Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Most Nagypál jelentette fel Kőrösi Tibort

Csongrád - Feljelentette Kőrösi Tibor csongrádi polgármestert Nagypál Sándor, a város polgárőrszervezetének elnöke. A Szegedi Nyomozó Ügyészség dönti el, indul-e eljárás. Korábban Kőrösi jelentette fel Nagypált.
Az előzmény: tavaly november 20-án egy csongrádi rendezvényen vitatkozott Kőrösi Tibor polgármester és Nagypál Sándor önkormányzati képviselő, a városi polgárőrszervezet elnöke. A polgármester úgy látta, a képviselő meg akarta őt ütni, ezért feljelentést tett hivatalos személy elleni erőszak miatt. Nagypál állítja, nem akarta bántani politikustársát. A történteket a Kisteleki Rendőrkapitányság próbálta tisztázni, büntetőeljárás indult.

A Csongrádi Járási Ügyészség idén április 14-én bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, de e döntés ellen a polgármester panasszal élt. A Csongrád Megyei Főügyészség a panaszt elutasította. Ezután Kőrösi Tibor még élhetett volna a pótmagánvád lehetőségével, de nem tette. Akkor lapunknak azt nyilatkozta, ez egy gesztus a részéről. Az eljárás megszűnt, a megyei főügyészség döntése jogerőre emelkedett. Erről Nagypál Sándor szeptember 16-án értesült hivatalosan. Úgy döntött, hamis vád miatt feljelenti a polgármestert.

Most levelet írt Törő Sándor megyei főügyészhelyettesnek. Ezt elküldte lapunkhoz is. Azért kéri, hogy induljon eljárás Kőrösi ellen, mert a polgármester által tett feljelentés neki erkölcsi kárt okozott. „Engem gyanúsítottként kihallgattak, rólam, mint egy bűnözőről, fényképfelvételeket készítettek, és ujjlenyomatot vettek. A több hónapig tartó büntetőeljárás alatt a büntetőeljárásra hivatkozással dr. Kőrösi Tibor több fórumon próbálta személyemet lejáratni" – érvel Nagypál, és hozzáteszi, a vegzálás az ő és családja egészségét is megviselte.

Kőrösi Tibor polgármester lapunktól tudta meg, hogy feljelentették. Azt mondta, nyugodt szívvel áll bármilyen vizsgálat elé, amit Nagypál Sándor kezdeményez vele szemben.

Információink szerint a Csongrád Megyei Főügyészséghez küldött feljelentés alapján a Szegedi Nyomozó Ügyészség fogja eldönteni, hogy elindítja az eljárást, vagy megtagadja, esetleg feljelentéskiegészítést kér Nagypál Sándortól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetten érték az illegális favágókat az akácosban

A szomszéd figyelt fel az akácosban zajló fakivágásra. Értesítette a rendőrséget, akik több ember előállítottak. Tovább olvasom