Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Nagyobb beleszólást kérnek az iskolák életébe

Csongrád – Jót nem tudunk mondani, rosszat pedig nem akarunk: elfogadjuk a beszámolót – fogalmazott Bartókné Vincze Zsuzsanna (Fidesz), a csongrádi képviselő-testület oktatási bizottságának elnöke arról az írásról, amelyet a tegnapi ülésen vitattak meg a városatyák.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A város oktatási intézményeiről volt benne szó, arról, hogyan működnek, milyen változásokon mentek át az elmúlt időszakban. A területet érintő, olykor meglepő, váratlan döntésekről többször írtunk. Meg is kérdezték a polgármestert, hogy ígéretéhez híven utánajárt-e: decemberben a KLIK miért hívta vissza pozíciójából a tankerület vezetőjét. Kőrösi Tibor (Fidesz) azt mondta: sok mindenkivel beszélt ebben az ügyben, de a jövőben tiszteletben tartja – és másoktól is ezt kéri – a leváltott igazgató kérését, miszerint a történteket a magánügyének tekinti, nem szeretné, ha a személye nyilvános viták tárgya lenne.

Az ügy kapcsán azonban – ahogy a polgármester fogalmazott – párját ritkító módon, teljes egyetértésben fogadott el a testület egy javaslatot. Kiss Péter (MSZP) kérte, hogy név szerint szavazzanak, majd terjesszenek fel az Emberi Erőforrások Minisztériumához egy törvénymódosító javaslatot. Ebben az áll majd: azért, hogy a helyhatóságok ne csak statisztaszerepet töltsenek be, kapjanak sokkal nagyobb beleszólást a területükön működő iskolák életébe, az igazgatók kinevezésekor például vétózhassák meg a döntést. A felvetésre a név szerinti szavazáson mindenki igent mondott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

240 millió forintot nyert a csongrádi gimnázium

A projekt a sokszínűséget foglalja magában – fogalmazott Kiss Attila intézményvezető nyitórendezvényen. Tovább olvasom