Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Nagypál vágatlan tévéműsort követel

Csongrád - Nem igazságos, hogy az önkormányzati cég égisze alá tartozó helyi televízióban egészen rövidre vágva mennek le a testületi ülések – tette szóvá a napokban a grémium tagjai előtt az egyik képviselő, Nagypál Sándor.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A szóban forgó társaság, a Városkép Kft. tavalyi működését és az idei terveit vizsgálták, a televíziós közvetítések ügye már nem először volt terítéken. Csongrádon az a szokás, hogy a többórás üléseket filmre veszik, majd jóval rövidebb formában leadják a helyi nézőknek a kábelcsatornán. A városatya szerint – hiszen a céget maga az önkormányzat működteti, tehát valószínűleg az utómunkák irányvonalát is onnan határozzák meg – a viták, a negatívumok, a helyhatóság véleményével ellentétes gondolatok kimaradnak a műsorból. Ezért ő összegyűjtött egy közel 300 aláírást tartalmazó ívet, a körzetében élők azt kérik: ezentúl vágatlan formában közöljék az ülést. Ha ez nem vezet eredményre, népszavazást kezdeményez az ügyben, tette hozzá.

Az aláírt íveket Nagy Rusztem jegyzőnek nyújtotta át. Ő érdeklődésünkre azt felelte: még nem tudja megmondani, hogy a képviselő elérheti-e a célját ezzel a módszerrel. Egyelőre megvizsgálja az írást jogi és érvényességi szempontból. Azt, hogy valóban egy helyi népszavazás vagy egy testületi döntés mondja-e ki majd a végső szót a műsor vágott vagy vágatlan módon történő közvetítéséről, még nem tudni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csobbantak a pontyporontyok

Nyolcvan kis úszóbajnok versenyzett tegnap Csongrádon. Tovább olvasom