Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Négy hete Schwartz Géza a sintér Csongrádon

Csongrád - Schwartz Géza augusztusban üresen vette át a csongrádi gyepmesteri telep kenneljeit, amelyek azóta már megteltek. Hét kutya csaholt az ólakban. A négy hete kinevezett új sintér első befogott kutyáját megtartotta, és elnevezte Hurkának.
Schwartz Géza augusztusban üresen vette át a csongrádi gyepmesteri telep kenneljeit, amelyek azóta már megteltek. Hét kutya csaholt az ólakban. A négy hete kinevezett új sintér első befogott kutyáját megtartotta, és elnevezte Hurkának. A 46 éves lánghegesztő végzettségű férfi szeptember végétől már a telepen fog lakni, ahol kifutót és több kennelt is szeretne építeni.

Augusztus dereka óta új gyepmestere van Csongrádnak. A korábban a városgondnokságnál dolgozó Schwartz Géza maga jelentkezett az állásra: egyrészt kíváncsi is volt a munkára – mivel a katonaságnál két évig kutyás határőrként teljesített szolgálatot –, másrészt szeret az állatokkal foglalkozni. Otthon is tart kutyát, de macskái és egyéb jószágai is vannak. Elődjével azért bontotta fel a vállalkozói szerződést a városgondnokság, mert különböző szabálytalanságokra derült fény tavasszal.

– Hallottam mendemondákat a régi sintérről, de ezekkel nem foglalkozom. Én továbbra is jó kapcsolatot ápolok vele – mondta érdeklődésünkre Schwartz Géza. A 46 éves lánghegesztő végzettségű férfi most még otthon lakik, de szeptember végén családjával együtt kiköltözik a Szegedi úti telepre. Amikor átvette a területet, egyetlen kutya sem volt a kennelekben, mostanság viszont már majdnem telt ház van az ólaknál: hét ebet gondoz. Amikor etetés vagy itatás miatt kinyitja a kennelajtókat, egyik sem akar megszökni, inkább ott sertepertél mind a lába körül. Szerinte azért ragaszkodnak ennyire hozzá, mert amikor befogja őket, akkor nem erőből teszi. Hurkot csak a legvégső esetben használ. Nála eddig bevált az a módszer, hogy a kóborló kutyákat első nap megeteti, és másnap, mikor ennivalót visz nekik valamelyik utcasarokra, már hagyják magukat autóba rakni.

– Az első munkanapomon nem, de a másodikon már volt dolgom. Egy szépséges keverék kutyát kellett befognom, és mire visszaértem vele a telepre, külseje és ragaszkodása miatt úgy döntöttem, megtartom magamnak. Apró és zömök alkata miatt Hurkának neveztem el – mondta Schwartz Géza. Mióta gyepmester, egyetlen kutyát, egy labradort vittek el tőle. Mivel legfeljebb 8-9 kutyának van hely a telepen, nagy testűből pedig maximum hat fér el, tavaszra szeretne új kenneleket építeni, illetve néhány kifutót, hogy a kutyák többet tudjanak mozogni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon viszi a pénzt a rendelőintézet

Csongrád - Többféleképpen működtetik Csongrád megye kórházzal nem rendelkező városaiban a… Tovább olvasom