Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Negyedmilliárdra pályázott Csongrád

Az utak felújítása, a Körös-torok fejlesztése, az ifjúsági ház korszerűsítése is szerepel abban a pályázati csomagban, amit idén nyújtott be a csongrádi önkormányzat. E pályamunkák a hetvenmilliós önerő mellett összesen negyedmilliárd forintos beruházást eredményeznének a városban.
Március végéig kiderül, hogy Csongrádnak ítélik-e azt a 180 millió forintos vissza nem térítendő támogatást, amelynek felhasználásával egyebek mellett négy forgalmas utca és több útszakasz kapna új aszfaltborítást még ebben az évben. A már benyújtott pályázatok közül az ifjúsági ház korszerűsítése a legnagyobb beruházás, a 77 milliós összköltség hetven százalékát lehet elnyerni regionális területfejlesztési forrásokból. A felújítási munka nagyságából adódóan ez az egyetlen csongrádi elképzelés, amelynek megvalósítása biztosan át fog húzódni 2007-re.

Ha az időjárás és a vízállás engedi, már a szezon kezdetére elkészülhetnek a Körös-toroki kemping lábas faházainak modernizálásával, amelyre 12 milliót szánnak Csongrádon. Szintén az üdülőterületet gyarapítaná a part menti sétány világításának kiépítése, amelynek hárommilliós a költsége, illetve a helyi csapadékvíz-elvezető hálózat felújítása, amely a terület legkritikusabb pontjait érintené, de emellett három-négy Körös-toroki utat is felújítanának a tervezett 23 milliós összegből.

A Rév István, a Jókai, a Szőlőhegyi és a Kert utca új burkolatára összesen 64 milliót fordítana az önkormányzat, de új aszfaltszőnyeget kapna a Dózsa György téri buszpályaudvar 12 millióból, sőt folytatódna a Kisrét infrastrukturális fejlesztése, amelynek keretén belül szilárd burkolatú úttestet és kerékpárutat alakítanának ki az úgynevezett bőrhídon és a Kis Tisza utcán 59 millió forint értékben.

Bedő Tamás polgármester érdeklődésünkre elmondta, bízik abban, hogy valamennyi pályázatuk sikerrel veszi az akadályokat. A városvezető szerint a pályamunkák kellően előkészítettek, ezért komoly esély van rá, hogy az előbb felsoroltakon túl a rendelőintézet is lifttel gazdagodik az idei esztendőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetbarát molyirtás

Átdolgozta tíz évvel ezelőtt írott kertészeti szakkönyvét a csongrádi Szabó László, aki… Tovább olvasom