Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Nem a Rossmann ajánlatára

Egyelőre nem tud áruházat nyitni a multinacionális Rossmann a csongrádi Fő utcán. A település képviselő-testülete úgy döntött, nem adja el az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiséget. A szakbizottságok a döntés előtt támogatták az eladást, az ülésen is mellette voksolt nyolc képviselő, az ellenzék azonban nem. Ugyanakkor a bérbeadásról szóló javaslat sem kapott többséget.
A Rossmann a csongrádi Fő utcán is nyitna áruházat, de az önkormányzat – egyelőre – 44 millióért sem hajlandó megválni a régi bútorbolttól. Fotó: Bíró Dániel
Januárban dől el, nyithat-e drogériát Csongrádon a Rossmann. A helyi képviselők legutóbbi ülésükön leszavazták a Fő utca 26. alatti földszinti üzlethelyiség eladásáról szóló javaslatot. Ezen a helyen sokáig bútorbolt működött. A Rossmannt képviselő TW1 ingatlanforgalmazó társaság december elején vételi ajánlatot tett az önkormányzatnak, a választott grémium tagjai közül azonban csak nyolcan támogatták az ügyletet, az ellenzéki padsorokban ülők nem. Így a döntéshez szükséges minősített többség nem jött össze, viszont a hasznosításra vonatkozó másik javaslatot, a bérbeadást sem támogatták elegen ahhoz, hogy érdemi döntés szülessen. A meg nem született határozat pikantériája, hogy az ülést megelőzően a jogi, a pénzügyi és a városgazdasági bizottság is az eladás mellett foglalt állást.

Információink szerint a TW1 44 millió forintot ajánlott a 290 négyzetméteres üzlethelyiségért, a Rossmann hat helybelit foglalkoztatna áruházában, értékesítés esetén az önkormányzat pedig ragaszkodna a Fő utcai épület homlokzatának felújításához.

Bedő Tamás polgármester érdeklődésünkre elmondta, a város továbbra sem tett le arról, hogy hasznosítsa ingatlanát, amely nemcsak több tízmilliós bevételt hozna a településnek, hanem új munkahelyeket, és az iparűzési adóbevételeknél is többletet jelentene az ügylet. Éppen ezért, ha a kérők vissza nem vonják ajánlatukat, Csongrád első embere januárban ismét beterjeszti a grémium elé hasznosítási javaslatát.

Nagypál Sándor, aki mind a bizottsági, mind a testületi ülésen az értékesítés ellen volt, lapunknak úgy érvelt, bérleti díjakból is 25-30 millió bevétele lenne a városnak tíz év alatt, és még az önkormányzati vagyon sem fogyna egy frekventált helyen lévő ingatlan eladásával. A TW1 társaság illetékesének véleményére is kíváncsiak voltunk, fenntartják-e vételi ajánlatukat, a cég képviselőjét azonban lapzártánkig nem tudtuk elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A többség is támogatta Vincze László indítványát

Meg kell teremteni a tiszai teherhajózás feltételeit – fogalmazza meg az a passzus, amely… Tovább olvasom