Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Nem foghatják a rendőrök az ittas sofőr kezét

Csongrád– Nincs hatásunk arra, hogy kevesebben üljenek ittasan a volán mögé. A cselekmény kezdetekor nem vagyunk jelen, később kapcsolódunk be az eseményekbe – válaszolt egy kis derültséget is okozva Csongrád rendőrkapitánya, Koncz József a csütörtöki testületi ülésen egy kérdésre.
A város közrendjéről, a tavalyi tapasztalatokról hallhattak beszámolót a grémium tagjai. – Ismerünk olyan állampolgárokat, akik ellen ilyen ügyben havonta 4-5 alkalommal kezdünk és fejezünk be eljárást. Azaz a bíróság még el sem jut abba a szakaszba, hogy megbüntesse, már kezdi a következő „kört" – részletezte.

Tavaly összesen 33 esetben indult eljárás ittas járművezetés ügyében. A balesetek döntő többsége a figyelmetlenségből adódik, az okozók listáján második helyen a kerékpárosok állnak. A helyi egyenruhások munkáját az ülésre meghívott megyei rendőrkapitány, Lukács János is elismerte, a grémium tagjai szintén. Fábián György (MSZP) azt kérte: a tanyák környékét még gyakrabban ellenőrizzék, ha lehet, lovas rendőrök alkalmazásával.

Szó volt a tavalyi költségvetés végrehajtásáról is, ennél a napirendi pontnál már-már menetrendszerű pengeváltásra került sor. Bedő Tamás független polgármester kijelentette: az előző ciklusban a városi cégeknek direkt hiányt kellett termelniük, a működésüket nem finanszírozták rendesen, átgondolt hozzáállással a választás óta 60 milliót sikerült megtakarítani ezen a területen, jelenleg 120 millió forint van a város számláján.

A Fidesz-frakció nevében Bartókné Vincze Zsuzsanna ezeket visszautasította. Szerinte négy éven át jól és takarékosan gazdálkodtak, pedig nagyon nehéz volt rendbe hozni a város pénzügyi helyzetét, amelyet éppen az őket megelőző, szintén Bedő vezette önkormányzat trehánysága eredményezett. A polgármester felhívta arra a figyelmet, hogy papíron talán tényleg jól mutatott a gazdálkodásuk, a háttérben azonban felsorolni sem lehet, hány kifizetetlen számla, elmaradt munkabér van, amit mostanában kell kigazdálkodni. A képviselők elfogadták a beszámolót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád tényleg csak veszíthet?

Másfél éve várja a magyarázatot Csongrád önkormányzata arra, miért váltotta le az állam a helyi tankerület igazgatóját, és miért nem nevezett ki a helyére senkit. Tovább olvasom