Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Nem hallgattak a közmeghallgatáson

Csongrád igazi állatorvosi ló – vonhatta le a következtetést a minap tartott közmeghallgatás kívülálló résztvevője. A helybeliek tartanak attól, hogy az önkormányzat eladja a bezárt Síp utcai iskola épületét, szóba került, mennyire elhanyagolt a szőlőhegy, a fahíd pallói életveszélyesek, az új kerékpárútra pedig lelkiismeret-furdalás nélkül hajtanak föl a traktorosok.
A meghívóban meghirdetett fő téma, a város jövő évi költségvetésének koncepcióját röviden ismertette Bedő Tamás polgármester, de ehhez csak érintőlegesen hangzottak el javaslatok. Vallyon Aladár, a gimnázium nyugalmazott igazgatója, a kertbarátok titkára drámai hangon szólt a szőlőhegy elhanyagolt állapotáról. Szerinte az országban nincs ennél rondább, ide vétek lenne borutat szervezni. Elterjedt a városban egy – alaptalan – hír, miszerint eladják a Síp utcai iskolát. Vallyon szerint kár lenne, ha a város túladna rajta, sok minden lehetne benne: például nyelviskola, közhasznú tanfolyamok sora, tornaterme szolgálhatná a város sportolóit.

Valóban felháborító, amit Kiss Ferenc a gáton lévő kerékpárútról leírt, ő ugyanis levélben jutatta el véleményét a közmeghallgatásra. Többen autóval és traktorral közlekednek a Tisza-gáti új kerékpárúton, megsértve a KRESZ-t. A nagyrétbe vezető úton viszont – mint ezt Pintér János, akinek tanyája van a rétben, elmondta – lassan már traktorral sem lehet közlekedni, olyan rossz. A fahíd pallói pedig életveszélyesek. A polgármester erre reagálva elmondta: a képviselők ezt már jelezték, és a hidat hamarosan megjavítják.

A szakrendelő sebészetét és a reumatológiáját keményen bírálta Józsa Ferenc. Szerinte a sebészeten az orvosnőre néha két órát is kell várni, 20-30 betegnek okoz ez bosszúságot. Szerinte a sportorvosi rendelés sem megfelelő, át kell járni Szentesre. A Dózsa György parkban található 12 milliós virágágy ügyét is szóba hozta Tóth Béla szobrászművész.

Hozzá nem értés és pazarlás jellemezte szerinte a parkfelújítást. A városszépészeti bizottmány egyetlen élő tagja azt mondta, ezt a grémiumot ideje lenne újraéleszteni, hogy időben jelezhessék: a belvárosban, a vályogházak elé nem szabadna betonjárdát készíteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haladék a csongrádi nagymedencének

Két hét haladékot kapott a csongrádi uszoda nagymedencéje: a képviselő-testület tegnap nem támogatta… Tovább olvasom