Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Nem indul új csoport a Fő utcai oviban

Csongrád - Rendhagyó esemény zajlott Csongrádon a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. Napirend előtt szót kért Farkas Sándor, a 3. számú választókerület fideszes országgyűlésiképviselő-jelöltje.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott bizonyságlevelet adott át Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármesternek, amely arról szól, hogy a kormány átvállalja a város közel kétmilliárdos adósságát. Csongrád vezetője úgy fogalmazott: a segítség felbecsülhetetlen, még unokáik is a törlesztést nyögték volna.
Kiss Péter (MSZP) kérdésére azt mondta, hogy – ellentétben Szentessel, amelynek polgármestere szerint a Kurca-parti város a konszolidáció ellenére is évi 300 milliót bukik a változások és elvonások miatt – Csongrád határozottan jól járt.

Hosszas vita kerekedett abból a napirendi pontból, amely az induló óvodai csoportok számáról szólt. Nem hirdetnek beiratkozást a Fő utcai oviban, ez Nagypál Sándor (Fidesz) szerint nem jelent mást, mint hogy a város „megácsolta az intézmény keresztfáját". A polgármester kifejtette, hogy bármennyire is kedve ellen való a folyamat, de a gyereklétszám folyamatosan csökken a városban, a Fő utcai ovi előbb-utóbb elnéptelenedik, vannak viszont olyan intézmények, ahová a szülők szívesen íratják a kicsiket. – A fenntartást az ésszerűség alapján is át kellett tekinteni. A Fő utcai ovisok onnan mennek majd el iskolába, őket nem tesszük ki semmilyen változásnak, de új csoport már nem indul – szögezte le. Idén a városban 150 gyerek megy iskolába, de csak mintegy százat íratnak be óvodába, az ovik fenntartása évente 334 millóba kerül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon járt Bajnai

Kormánypárti aktivisták demonstráltak csütörtökön délután a csongrádi művelődési központ előtt,… Tovább olvasom