Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Nem tudni, mit akar az állam a bokrosi toronnyal

Bokros - Semmire sem használják, de a városnak sem adják azt a geodéziai mérőtornyot, amelyről korábban már írtunk lapunkban.
A 70-es években még duzzasztót terveztek a Tiszára. Annak az évtizednek a végén a harmincméteres építmény azért készült, hogy onnan végezhessék a projekthez szükséges összes földtani mérést. A tervek az asztalfiókba kerültek, a betonépítményazonban maradt. Közel hét éve vetette fel a csongrádi önkormányzat, hogy pályázati pénzből szívesen alakítaná át kilátóvá a betonhengert. Akkoriban a monstrumot a földtani intézet kezelte, nem is gördítettek volna akadályt a helyhatóság szándékai elé, mindössze azt kérték: később is felmehessenek oda a méréseket elvégezni. Akkor ez az elképzelés zsákutcába futott, a város azonban nem tett le arról, hogy megszerzi és a saját ízlésének megfelelően átalakítja az építményt. Az idő – és a vandálok tevékenysége – persze nem múlt el nyomtalanul, az előbbi mállasztja, utóbbiak évek óta rongálják, lopják a fémelemeit.

A bokrosi geodéziai torony. Egyelőre a sorsa is a ködbe vész. Fotó: Králik Emese
A bokrosi geodéziai torony. Egyelőre a sorsa is a ködbe vész. Fotó: Králik Emese

– Az ingatlan jelenleg állami tulajdonban áll. Az állaga egyre csak romlik, pedig ha a miénk lenne, nagyon szívesen gondoznánk. A turisztikai elképzeléseinkbe pont beleillene, egy kerékpár-túraútvonal egyik állomása lehetne a kilátóvá alakított torony – közölte Kőrösi Tibor polgármester. A városházán nem értik, miért nem lehet a tulajdonossal dűlőre jutni, hiszen szemmel láthatóan nincsenek tervei az építménnyel. Eddig sem magyarázatot nem kaptak erre, sem az esetleges átadás-átvétel feltételeiről nem sikerült párbeszédet kezdeményezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trafikrablás: 200 ezer a nyomravezetői díj

Rendőrkutyával igyekeztek annak a rablónak a nyomára bukkanni, aki vasárnap este fél 8 körül pénzt zsákmányolt Csongrádon, a Szentesi úti benzinkút mögött lévő trafikból. Tovább olvasom