Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Nem várnak, pályáznak Tömörkényben

Tömörkény - A falu nem konyhakertre pályázott, mert a saját földek nem öntözhetők, az őrzésével is gond lenne, magyarázta a polgármester. Inkább járdát építenek, a belvízelvezető csatornákat és a földutakat hozzák rendbe, valamint felszámolták az illegális hulladéklerakó helyeket.
– Ha mindig a jó lehetőségre várnánk, semmi nem történne a faluban. Mi fordítva csináljuk: ha kiírnak egy olyan pályázatot, amely ráhúzható a községre, lecsapunk rá – foglalta össze a stratégiáját Bánfi Sándor.

Tömörkény polgármestere sorolta is: 14 millióból egy olyan játszótér épül hamarosan az iskolával szemben, ahol a gördeszkások és a BMX-esek is találnak maguknak kihívást, novemberre pedig a művelődési ház kap vadonatúj ruhát 26 millióból. A polgármesteri hivatalt is szerették volna modernizálni, de arra nem jogosultak. Hogy miért, az egy érdekes történet, mondta.

A falu 28,5 milliót fordíthat a Start-programra. Járdát építenek, árkokat javítanak. Fotó: Králik Emese
A falu 28,5 milliót fordíthat a Start-programra. Járdát építenek, árkokat javítanak.
Fotó: Králik Emese

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– A falu központjában, egy helyrajzi számon több ingatlan épült: a hivatal, a rendőrség, az idősek otthona, illetve egy szolgálati lakás is. Ez egy magánszemélyé lett, aki hiteleket vett fel rá, de a törlesztéssel még adós a bankoknak. Bár csak egy épületről van szó, és a többivel minden rendben, a földterület nem minősül per- és tehermentesnek, ezért nem kaphatjuk meg a 31 milliós uniós támogatást – tárta fel a helyzetet. Az ilyen bosszantó részletektől eltekintve elégedett, hiszen, mint mondta, a falu fejlődik, manapság az egyik leglátványosabb változást a Start-program dolgozói viszik véghez. Ellentétben más településekkel Tömörkényben nem konyhakertre pályáztak. Igaz, a falunak vannak saját földjei, de nem öntözhetők, messze fekszenek a lakott területtől, így az őrzésével is gond lenne, magyarázta. Inkább járdát építenek, a belvízelvezető csatornákat és a földutakat hozzák rendbe, valamint felszámolták az illegális hulladéklerakó helyeket. Ami sziszifuszi munka, tette hozzá: akár már most is újrakezdhetnék. A Startra összesen 28,5 milliót kapnak az államtól, áprilistól novemberig 33 ember kapott napi 8 órás állást. Nem sok idő, az érte járó pénz se az, de a programnak egyébként is csak az volna a lényege, hogy az embereket visszaszoktassa a munkába. – Amelyik tömörkényi dolgos, és tényleg akar, az talál is magának munkahelyet. Nálunk nem nagyon találnak segélyezetteket.

Olvasóink írták

  • 1. Turul2 2013. július 17. 12:43
    „Érdekes,hogy a közmunkásoknak nem kötelező a védőfelszerelés (bakancs,kesztyű........)!!!A vállalkozásoknak kötelező ellátni a dolgozóikat ( ilyen jellegű munkáknál főleg) védőeszközökkel!Vagy akkor már nem érné meg a munkaadónak (önkormányzat) foglalkoztatni az embereket???????????????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett a második Szremkó-Nagy baba

Gyarapodott a csongrádi Szremkó–Nagy család: a közelmúltban megszületett a 3 és fél éves Kata testvére, Artúr. Tovább olvasom