Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Nem volt elég fél év a tető javításához

Csongrád - Csongrád sem működtet már iskolát, a nyári viharkárt az önkormányzat szerint a KLIK-nek kellene helyrehoznia a Széchenyi-iskolánál.
Hatalmas pusztítást vittek véghez Csongrádon a múlt nyári viharok, az időjárás okozta károk gyakran adtak munkát a katasztrófavédőknek. Jégverés, orkánerejű szél csapott le, fákat döntött ki, autókat, épületeket rongált meg.

Az egyik ilyen földindulásnak fél év után is látszanak a nyomai. A soros testületi ülésen Murányi László képviselő jegyezte meg, nem először: a Széchenyi-iskola viharkárainak a rendbehozatala érthetetlen módon még mindig késik. – Gyökerestől fordult ki egy öreg platánfa, megrongálta a tető szélét, leverte az oldalsó bejárat előtetőjét, és benyomta a járda melletti korlátot. Ahogy nézem, a tetőt azóta sem hozták helyre, ha esik, beázik az épület, és ez a nagyobb gond a másik kettő mellett. Fogalmam sincs, mire vár a fenntartó – adott hangot a felháborodásának.

Fél év alatt nem sikerült kijavíttatni a tetőt és a korlátot a csongrádi iskolán. Fotó: Králik Emese
Fél év alatt nem sikerült kijavíttatni a tetőt és a korlátot a csongrádi iskolán. Fotó: Králik Emese

A fenntartóváltás óta az ingóságok és ingatlanok Csongrád tulajdonában maradtak, de ingyenes használatra a fenntartó KLIK-hez kerültek. A Tisza-parti város, hasonlóan a települések többségéhez, a működtetésről is lemondott, azaz kijelentette, hogy nem akarja üzemeltetni az állami közneveléshez kapcsolódó vagyont. Erről két éve szerződést írtak. A város havi 20 milliós hozzájárulást fizet az államnak, ezzel lemondott a működtetésről, vagyonkezelésbe adta az iskoláit a KLIK-nek.

Írásba foglalták, hogy a KLIK gondoskodik „a vagyonkezelésében levő vagyon értékének, állagának megóvásáról, karbantartásáról, a szükséges felújítások, pótlások, cserék kivitelezési munkálatainak elvégzéséről". Az önkormányzat oktatási referense, Gyöngyi Alexandra megerősítette: a szerződés értelmében a megrongált tetőt a KLIK-nek kell javíttatnia. Hogy a fenntartó erről mit gondol, nem tudjuk, egyelőre nem válaszoltak a kérdéseinkre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kézben a csongrádi Erzsébet Szálló

A csongrádi városkép kft.-től a közmű kft.-hez került az Erzsébet Szálló. A legfőbb hiányossága, hogy nincs rendes fűtés. Volt egy megnyert pályázatuk, de vissza kellett adniuk. Tovább olvasom