Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Nemzetközi madármegfigyelő nap a csongrádi Holt-Tisza ágaknál

Idén is Nemzetközi Madármegfigyelő Napot tartottak a csongrádi Holt-Tisza ágaknál. Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete is bekapcsolódott az Európai Madármegfigyelő Napok programjába, élükön Deák Józseffel, az egyesület elnökével.
Az eseményen összesen 50-en vettek részt – zömmel a Batsányi János Gimnázium biológia- kémia tagozatos tanulói, de az Ének- Zenei Általános Iskolából is érkeztek tanulók. A túra, mely délelőtt 10 órakor indult, szép napos időben zajlott.

Deák József a következőket mondta: „ A program során 15 féle madárfajt (széncinege, erdei pinty, kék cinege, dankasirály, feketerigó, balkáni gerle, mezei veréb, tengelic, tőkés réce, szürke gém, egerészölyv, karvaly, zöldike, seregély, házi veréb) figyeltek meg a részt vevők. Összesen 257 egyedet láttunk- közülük legnagyobb számban a tőkés récék, a seregélyek, a sirályok és mezei verebek fordultak elő."

Deák József vezetáésével ötvenen vettek részt a túrán. Fotó: Palatinus Csaba.
Molnár László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület aktivistája vezette a túrát, és részletesen mesélt a diákoknak a látott madarak életmódjáról. A gyerekek a séta során megfigyelhették a védett tőzegmohát, megfigyelhettek őshonos-, és néhány tájidegen növényt is.

"A gyerekek ma olyan ismereteket is szerezhettek, melyeket a tanórán nem tehetnek meg, de azért is hasznos volt nekik, mert fotókat-, feljegyzéseket is készíthettek, melyekből beszámolót készítenek majd társaik számára." - mondta el Tábori Leventéné biológia-kémia szakos tanárnő, aki diákjait kísérte el a túrára.

Olvasóink írták

  • 1. maflaromeo81 2012. október 10. 18:25
    „...végre valami értelmes dolog.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sohlya Gyula nevét kapja a csongrádi ipari út

Méltó emléket állítani egy olyan embernek, aki évtizedeken át szolgálta Csongrádot – ez a cél vezérelte Murányi László önkormányzati képviselőt. Tovább olvasom