Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Népszerű a tömörkényi idősotthon

Tömörkény - A mintegy 1800 lelkes Tömörkény önkormányzata kiemelten foglalkozik a faluban élő idősek ellátásával – tudják, sokuknak a létbiztonságot jelenti, hogy bekerüljenek az 50 főt ellátó Rózsafüzér Szociális Otthonba.
Ide az intézmény várólistája szerint jelenleg 23-an szeretnének bejutni. A várakozók száma a halálozások miatt sem csökkent Bánfi Sándor polgármester adatai szerint. – Ezért a testület még tavaly arról döntött: megismételjük azokat a pályázatokat, amelyeket korábban már beadtunk, de végül nem nyertek.

A Rózsafüzér otthon sokaknak jelentene biztonságot. A szerző felvétele
A Rózsafüzér otthon sokaknak jelentene biztonságot.
A szerző felvétele

A szociális otthon felújítására most újra pályázunk, a megcélzott 100 millió forintból szeretnénk korszerűsíteni a fűtést és a nyílászárókat, megoldani a hőszigetelést, kicserélnénk az elavult elektromos vezetékeket, vásárolnánk belőle edényeket, új ágyakat, informatikai és szórakoztató eszközöket, továbbképeznénk a védőnőket, s külön kertet kapnának az időskori demenciában szenvedők.

– Nagyon fontos a Rózsafüzérhez tartozó nappali ellátó is: naponta 70-en is melegszenek, kártyáznak, beszélgetnek itt, annak ellenére, hogy az épület már igencsak korszerűtlen. Nemrégiben megjelent egy újabb DAOP-os pályázat. Segítségével fel tudnánk újítani ezt az ingatlant, ezért a meglévő terveket némi módosítás után ismét beadtuk. 50 millió forintos, 95 százalékos támogatottságra pályázunk. A dolog szépséghibája, hogy a kistérségből rajtunk kívül még három másik hasonló tervvel is pályáznak, s nem tudjuk, mekkora a keretösszeg – tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. fedora 2012. február 07. 14:23
    „Hajrá ,Hajrá!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A quadosok örülnek a télnek

A legtöbb gépjármű tulajdonos a háta közepére sem kívánja a havazást, nem úgy a quadosok: ők kifejezetten örülnek a télnek. Tovább olvasom