Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Növekvő bűnözés Csongrádon

Csongrád - Tavaly közel 20 százalékkal emelkedett a büntetőügyek száma a csongrádi bíróságon. Egyre több az erőszakos bűncselekmény a Tisza-parti városban, tegnap egy sokszorosan visszaesőt ítélt el a megyei bíróság.
Több brutális ügyben kellett tavaly ítéletet hirdetnie a csongrádi városi bíróságnak. Egy férfi például két év börtönt kapott, mert eltörte édesanyja állcsontját, aki csak 150 forintot adott italra fiának. Hogy ne bántsa tovább, az idős nő végül ezer forinttal toldotta meg a kierőszakolt zsebpénzt. Egy fillért sem zsákmányolt az a sokszorosan elítélt csongrádi férfi, aki egy 93 éves embert vágott földhöz a nyílt utcán. Az idős sértett kezéből kitépte két táskáját, de mivel csak a karácsonyra vett meglepetéseket találta bennük, szétdobálta azokat. Őt 4 év fegyházbüntetésre ítélték 2008-ban.

– Jelentősen emelkedett tavaly a büntetőügyek száma – tudtuk meg Geréby Zsuzsannától, a csongrádi városi bíróság elnökétől. Amíg 2006-ban 312, 2007-ben pedig 309 ilyen ügy érkezett a Tisza-parti város bíróságára, addig 2008-ban 357 büntetőügyet tárgyaltak Csongrádon. Az erőszakos bűncselekmények – így például a rablások – száma megnőtt, de a korábbinál gyakoribbá váltak a magánvádas, könnyű testi sértést vizsgáló ügyek is. A bűnesetek elszaporodásán túl nehezítette a bíróság munkáját a vádlottak távolmaradása, a hiányzók miatt sokszor kellett tárgyalást elnapolni.

Tegnap egy sokszorosan visszaeső csongrádi férfit ítélt el jogerősen a Csongrád Megyei Bíróság. Első fokon 27 bűncselekmény – túlnyomórészt lopás – elkövetésével vádolták, a pénteki másodfokú tárgyaláson 16 esetben találta megalapozottnak a vádat a megyei bíróság. Az első fokon kiszabott 4 év fegyházbüntetést 2 évre enyhítették.

Olvasóink írták

 • 8. dragboyz 2009. március 03. 19:54
  „Addíg szarakszik a jog, míg az emberek maguk fogják megoldani az ilyen problémákat! Nem tudom kinek érdeke, hogy ez bekövetkezzen, de sikerülni fog szerintem neki!”
 • 7. pille 2009. március 01. 12:20
  „Mondom én, hogy :KÖTÉL, s lenne itt REND!”
 • 6. LocalPt 2009. március 01. 11:56
  „Még szigorúbban és még keményebben fellépni a bűnözés ellen, lehet lopás, testi bántalmazás-sértés, jogsértés, vagy bármilyen garázdaság is az!!”
 • 5. triniti 2009. március 01. 09:49
  „miért enyhített a bíróság? Még sem ő volt? Ha meg ő volt, akkor ha fellebbez még egyszer azt is megfelezik, ha még egyszer azt is, a végén le sem csukják. Jöhet ki, verni az öregeket, lopni, rabolni.
  Ha meg először nem jól ítélkezett a bíróság, miért ítélkezett? eleve nem a második ítélet született meg először?
  16 rablásért 2 év? Ajándék az neki! Koszt, kvártély,kábel tv. Ingyen!
  Kezdem érteni, akkor nem is a büntetését felezték meg. Igazából az a büntetése, hogy megfelezték a "büntetést"...”
 • 4. keletaru 2009. március 01. 09:30
  „Tisztelt Sziti!

  A "drága " jogalkotó honátyákat miért nem mérlegeli senki . Elmondanám Kuncze mondta legelöszőr a "megélhetési bünözés " szót . Mint itt sokan a "megélhetési politikus " szót a kommentelők között .A "rendőr" sokszor ezért mondja amit mond , mert már tudja "tapasztalatból " az ügy végkifejletét . S ezért nem ez a hatóság a hibás , hanem a jogalkotók ( Képviselősdi) . Én sosem értem ha tudom nem az enyém valami akkor miért kell azt elvinni "másnak". S azt sem értem miért én vagyok a felelős , mikor elopnak valamit tőlem . Mert megvettem ?! Mert nem kerítettem körbe kétméter magas kerítéssel ?! Milért nekem kell megteni mindent a vedelmébe ?! Azért mert a jogalkotóknak az érdeke ez a "káosz" ?! Ezen kellene inkább el gondolkodni !? Miért nem hoznak a magántulajdon védelmére hathatósabb törvényeket : ) S elgondolkodtató nálunk nem igazság szolgáltatás müködik , hanem kinek mihez van joga ........ Üdv Kuci”
 • 3. Sziti 2009. február 28. 17:58
  „Nem most volt.
  A fiamnak ellopták a mobilját.
  Bement a rendörségre,hogy feljelentést tegyen, de a rendörségen azt mondták neki jól gondolja meg, mert még ő kerülhet bajba.
  Gondolom csak a statisztika miatt.”
 • 2. keletaru 2009. február 28. 17:56
  „Csak fejlődik itt valami ...... még a végén országos szintre jutunk..”
 • 1. dodó 2009. február 28. 17:27
  „Ezen a híren csak csodálkozni tudok!
  Mintha fletó, drazsé és benczejózsi azt mondta volna, hogy csökken a bűncselekmények száma?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarkofág lesz a szemétből

Csongrád - Napokon belül megkezdődik a tavaly bezárt csongrádi szeméttelep rekultivációja: mintegy 220 millió forintot fordítanak a terület helyreállítására. Tovább olvasom