Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Növelnék a városkép kft. bevételeit

Csongrád - Áttekintették az önkormányzati képviselők a városkép kft. működését a múlt heti testületi ülésen – kevés dicsérő szó hangzott el. Abban egyetértettek, hogy a cég ha akarna sem tudna jobban gazdálkodni, mert számtalan terhet raktak rá – a helyi, ingyenes városi újság kiadásától kezdve a művelődési központ üzemeltetéséig –, ezek többsége azonban gazdaságilag nem térül meg.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Belső ellenőr és a testület gazdasági bizottsága is megvizsgálta a tevékenységét, és többek között arra jutottak: a városban nehéz megtalálni azokat a tevékenységeket, amelyek gazdaságossá tennék a társaságot. A beszámolóból kiderül: tavaly 18 millió forint saját bevétel mellett 66 millió forint önkormányzati támogatásban részesültek, bérre és egyebekre közel 34 milliót fizettek ki. Havasi Jánosné képviselő arra emlékeztetett: a három évvel ezelőtti alapításkor is jelezte, hogy rossz ötlet a cég létrehozása. Kiss Péter arra volt kíváncsi, miért nem lehet legalább egy jelképes összeget kérni a jelenleg ingyen terjesztett városi lapért. Elhangzott az is, hogy rossz döntés volt a bevételt hozó dolgokat – mint például az ifjúsági ház – elvenni a cégtől.

A belső ellenőr azt tanácsolta: a város dolgozzon ki egy turisztikai koncepciót, a cég egy stratégiai tervet, valamint a piaci igényekből kiindulva keressenek új lehetőségeket a bevétel növelésére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állnak a csongrádi földvár falai

Elkezdődött a munka a csongrádi Ifjúság parkban, a földvár – amelyről a város is a nevét kapta – kicsinyített mása apránként felveszi végleges formáját. Tovább olvasom