Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Nyárfa dőlt a komp útjába

Csongrád - Kiemelni nem, csak kifordítani tudták lánctalpas kétéltűek azt a famatuzsálemet, ami hétfőn dőlt ki a csongrádi révnél.
A magas vízállás miatt a pontonhidat szét kellett szedni, a napokban dereglye közlekedett a két part között. A 30 méter magas nyárfát évek óta ki akarták vágni a hidászok, mert a csépai oldalon nagyon bedőlt a dereglyejárónak nevezett csatorna fölé, de a helyi környezetvédők nem engedték. A hétvégi vihar kidöntötte a fát, ami teljesen eltorlaszolta az átkeléshez használt vízi útvonalat. A révészek szóltak a tűzoltóknak, de nekik nagy falat lett volna ez a feladat, ezért végül a honvédséget kellett segítségül hívni.

Közel 2 órán át tartott a vízi birkózás a famatuzsálem és a lánctalpas kétéltűek között. A szerző felvétele
Közel 2 órán át tartott a vízi birkózás a famatuzsálem és a lánctalpas kétéltűek között.
A szerző felvétele

Tegnap délelőtt a szentesi műszaki zászlóalj két lánctalpas kétéltűjéhez acélsodronnyal kötötték hozzá a fát, és közel 2 órás vízi birkózás kezdődött. Csak a sokadik nekirugaszkodásra sikerült kihúzni a dereglyejáróból a nyárfát. Mint megtudtuk, még a héten bejárást tartanak az önkormányzat, a hidászok és a környezetvédők szakemberei, hogy megvitassák, mi legyen annak a 3-4 korhadt vagy idős fának a sorsa, ami szintén veszélyt jelenthet az átkelőkre.

Olvasóink írták

 • 8. tüncsi 2010. június 05. 08:31
  „Nem gondolom hogy minden esetben rossz döntéseket hoznak a környezetvédők, de ami igaz az igaz, néha már túlzásokba esnek. Biztosan EMBERIBB döntéseket hoznának, ha ott ültek volna abban a ladikban ami elé kidőlt a fa. DE végül is ha jobban meggondolom állatkínzásért nagyobb büntetés jár mint az emberellenes bűncselekmények miatt. Nem csak a fák és madarak helyzetét kellene felülvizsgálni talán a törvényeinket is.”
 • 7. apuka 2010. június 04. 00:12
  „Na, én ezt nem teljesen értem. Kik azok a "környezetvédők"? Az ATIKÖVIFE? Vagy egy civil szervezet? Akkor pedig mi közük az egészhez. Hatóságként meghívják őket? Miért nem írja le az újságíró a nevüket?”
 • 6. Aranea 2010. június 02. 20:35
  „Ja persze.
  Akkor is a környzetevédők voltak az idióták a szemetekben, amikor a mélytengeri olajkitermelés ellen tiltakoztak. Meg lehet nézni, most mi van.”
 • 5. faQtya 2010. június 02. 20:12
  „Talán lesznek olyan elvakult környezetvédők, akik odaláncolják magukat a fához.
  hátha elviszi őket a víz az "egészséges" fával.”
 • 4. vera2 2010. június 02. 16:12
  „Szerintem a környezet védöket oda kellene állítani egy-egy fához. Lehet hogy máskép beszélnének.Védeni kell a környezetet de azért az embereket jobban kellene!!!!!!!”
 • 3. trixico 2010. június 02. 14:34
  „Sok gondolkodni való szerintem nincs,ki kell vágni azokat a fákat is,addig míg valami balesetet nem okoz!!!”
 • 2. favágó 2010. június 02. 12:10
  „Nekem személy szerint tele a hócipőm az "elvadult" környezetvédőkkel! Ha ez a nagy fa személyi sérülést okozott volna, akkor mossák kezeiket és a felelős a jegyző, aki saját hatáskörben nem intézkedett!
  Ez tipikus a más micsodája és a csalán esetére!”
 • 1. spagetti 2010. június 02. 11:04
  „"még a héten bejárást tartanak az önkormányzat, a hidászok és a környezetvédők szakemberei, hogy megvitassák, mi legyen annak a 3-4 korhadt vagy idős fának a sorsa, ami szintén veszélyt jelenthet az átkelőkre."Minek a természet majd meg oldja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éve foglalkozik fafaragással

Csanytelek - Közel ötven éve foglalkozik fafaragással a csanyteleki Szunyi István. A nyugdíjas… Tovább olvasom