Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Nyárra kiképzik az új jegypénztárosokat Csongrádon

Csongrád - Több mint fél éve csak heti néhány napon át tart nyitva a csongrádi vasútállomás pénztára. Erről lapunk is írt.
Jelenleg Csongrád térségében átmenetileg a szükségesnél kevesebb a pénztárosok létszáma nyugdíjazások és munkavállalói felmondás miatt, de már felvették az új jegypénztárosokat, a képzésük előreláthatólag júniusban fejeződik be – tájékoztatta lapunkat a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. 

Megírtuk, ősz óta csak hetente négy napon át tart nyitva a pénztár a Tisza-parti városban. Addig is azt javasolják a Csongrádról induló utasoknak, hogy ha éppen zárva tart a pénztár, a menetjegyeket és gyorsvonati pótjegyeket a vonatokon vásárolják meg, ezt pótdíj felszámítása nélkül tehetik meg. Vagy választhatják az internetről történő otthoni jegynyomtatást. Erről a www.mavcsoport.hu internetes oldalon tájékozódhatnak.

Korábban

Az állomásról Szentes felé naponta nyolc vonat jár, az ellenkező irányba, Kiskunfélegyháza felé kilenc. Ősszel arról volt szó: hetente háromszor, kedden, szerdán és szombaton bezárnak, ennek technikai oka van, a megoldás csak átmeneti. Azt nem részletezte a vasúttársaság, hogy mit ért technikai okon és meddig áll fenn a megváltozott rend.

Az ideiglenesség szeptember óta megmaradt, a társaság honlapján az olvasható, hogy márciusban is csak négyszer nyitnak ki hetente Csongrádon. Ráadásul a választék nem is teljes a helyiek számára, hiszen – ugyancsak technikai ok miatt – nem is árulnak például 30 napos kerékpár- és kutyabérletet.

Kérdeztük a társaság sajtóosztályát, hogy mikor áll vissza a mindennapos nyitva tartás. Egyelőre nem közölték az álláspontjukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nincs vezetője a művelődési központnak

Egyelőre nincs igazgatója a csongrádi művelődési központnak, március 31-éig megbízással irányítják az intézményt. Tovább olvasom