Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Nyertes pályázatra várnak a bölcsődék

Lángra robbant egy neonlámpa a csongrádi Templom utcai bölcsődében. A villámgyorsan eloltott tűz nem okozott sérülést, de egy aggódó szülő levélben fordult a polgármesterhez, kérve, ellenőriztesse az intézmény biztonságát. A villamos hálózat korszerűsítésére még idén sor kerül, a többi fejlesztésre viszont nincs pénz.
A Templom utcai bölcsődében kigyulladt lámpa szerencsére nem okozott balesetet Fotó: Bíró Dániel
"Amikor gyermekemért mentem a Templom utcai bölcsődébe, az a hír fogadott, hogy a termükben kigyulladt a lámpa. A hír, a látvány teljesen sokkolt" – írta a polgármesternek címzett levelében egy aggódó csongrádi szülő, aki szerkesztőségünkbe is eljutatta a levél másolatát. Mint megtudtuk, a hétfői esetnek egyetlen sérültje sem volt, a tűzoltók időben eloltották a műanyagburkolat alatt lángra lobbant neoncsövet, a karbantartók pedig helyreállították a termet. A levélíró édesanya úgy fogalmazott: „szörnyű, nyomasztó gondolat, hogy a gyermekem nincs biztonságban". A bölcsődék felülvizsgálatát kérte a városvezetéstől.

– Intézményünk villamos hálózatának korszerűsítésére 680 ezer forintot különített el idén az önkormányzat, az összeg folyósítását októberre ütemezte gazdálkodó szervezetünk, ezért a felújítás ősszel valósul meg – nyilatkozta lapunknak Kádár Istvánné bölcsődevezető.

A színvonalas szakmai munkának köszönhető, hogy egyre népszerűbb a 30 férőhelyes intézmény, amely jelenleg is 120 százalékos kihasználtsággal működik. A bölcsődevezető elmondta, időszerű lenne a PVC-padló és a burkolat cseréje, valamint a vizes blokk felújítása is, de erre egyelőre nem telik.

Nincs jobb helyzetben a másik, szintén százhúsz százalékig kihasznált csongrádi bölcsőde sem, sőt: a jövő év elejétől büntetésre számíthat. Mivel a Széchenyi úti intézményben nincsen szociális helyiség a dolgozók számára, az ÁNTSZ csak december 31-éig engedélyezte a működését. Szintén meg kellene építeni a teremhez kapcsolódó fürdőszobát. A két bölcsődét érintő felújítást egy negyedmilliárdos pályázati lehetőség kihasználásával szerette volna fedezni a város, de a 2004-ben benyújtott pályamű végül nem nyert.

– Saját erőből nem tudjuk fedezni a szükséges beruházások költségeit – közölte Bedő Tamás polgármester, aki szerint tarthatatlan a jelenlegi állapot. Mivel más lehetőség nincs, pályázati forrásokra várnak, hátha sikerül pénzt nyerni ezekre a célokra. Mindaddig azonban csupán a működési engedély határidejének módosítását tudja kérvényezni a csongrádi önkormányzat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresztet kapott a csongrádi lovag

Góg János kisvárosi polgár, szeret ebben a közegben, azt mondja, csak a közönyösséget tűri nehezen.… Tovább olvasom