Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Nyílt nap a Batsányiban

A csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola, a Csongrádi Oktatási Központ Tagintézményében nyílt napon vehettek részt az érdeklődők.
Egyre több oktatási intézményben szokássá válik, hogy nyílt napokat hirdetnek azzal a céllal, hogy az iskola munkájának bemutatásával az érdeklődő szülőknek és gyermekeiknek segítsenek az iskolaválasztásban. Így volt ez a napokban Csongrádon, a Batsányiban is.

Nyílt nap a Batsányiban - GALÉRIA

A rendezvényt a gimnázium régi épületrészének egyik első emeleti tantermében tartották meg. Szabó László, a tagintézmény vezetője először is örömét fejezte ki amiatt, hogy a teremben egy gombostűt sem lehetett leejteni, olyan szép számmal érdeklődtek a bemutató iránt. Bevezetőjében elmondta, mire lesz szükség a jelentkezéskor, és hogyan lehet majd leadniuk a jelentkezési lapokat azoknak a családoknak, melyekben úgy döntenek, hogy gyermeküket a kisgimnáziumba szeretnék majd beíratni 5. osztálytól.

Két bemutató óra részleten keresztül lehetett betekintést nyerni az ott folyó munkába. Az első történelem óra volt, melyet Postáné Pető Györgyi tanárnő tartott az iskola legifjabb tanulói, az 5. F osztályosok aktív közreműködésével. A második óra részletben pedig Papné Hajas Ibolya matematika tanár oldott meg feladatokat a gyermekekkel. Mindkét óra kíváncsi gyermek-, és figyelmes felnőtt tekintetek kereszttüzében zajlott, a zsúfolásig telt tanteremben.

Nyílt nap a Batsányiban - GALÉRIA

A bemutató órák végén a szeptemberben induló osztály leendő osztályfőnöke, Almási Mariann tanárnő köszönetet mondott az 5.-es kisdiákok közreműködéséért, és kiemelte, hogy örömteli várakozással tekint a leendő osztályának tanulói felé. Elmondta, hogy sokuk szüleit, és őket magukat is részben már ismeri, hiszen korábban találkozott velük az iskoláikban a munkája során. Így talán ez is segít a szülőnek és gyermekeiknek a komoly döntés meghozatalában. A bemutató zárásaként a vendég negyedikes diákok kis ajándékot kaptak, majd kötetlen beszélgetés kezdődött, melyen bárki személyesen feltehette kérdéseit a tagintézmény vezetőinek, és a jelen lévő pedagógusoknak is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgászközgyűlés Csongrádon

A Csongrádi Nagy-Tisza Turisztikai, Horgász és Természetvédő Közhasznú Egyesület január 12-én, szombaton 10 órakor tartja közgyűlését a művelődési központban. Tovább olvasom