Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Nyit az új tömörkényi piacozóhely

Tömörkény - 33 millió forintért korszerűsítette forgalmas piacterét a tömörkényi önkormányzat. A vevők és az eladók várhatóan hamarosan birtokba vehetik.
Már elkészült, s várhatóan a napokban lesz a műszaki átadása a Leader-támogatással épült új piacnak.

– Óriási hagyománya van nálunk a vásározásnak, hiszen nemcsak a helybeliek, de a környékbeli településeken élők is ide jönnek venni és eladni, annak ellenére, hogy eddig meglehetősen rossz körülményeket találtak – mondta lapunknak Fekete Gábor polgármester. Az eddig fűvel borított területen álló betonasztalokon és a földön rakták ki portékáikat az árusok. A nomád körülmények hamarosan teljesen megszűnnek, az önkormányzat ugyanis 33 millió forint költséggel, a Leader-pályázat 85 százalékos támogatásával modernizálta a vásárteret: 36 fedett stand áll két sorban, burkolt, bekerített területen, ahol murvával borított autóparkolót és korszerű mosdót is kialakítottak.

– Bár 85 százalékos támogatást nyertünk az építkezésre, a 25 százalékos általános forgalmi adót a községnek kellett befizetnie, így a támogatás ennyivel csökkent – világította meg a kis önkormányzatok helyzetének egyik jellemzőjét a polgármester.

Az új piac várhatóan május végén, június elején nyit.

Olvasóink írták

  • 1. Balotelli 2010. május 18. 14:00
    „Na megnézem majd az átlag forgalmát !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zajvédő fal épül a Körös-torokban

Bulizni már lehet, de strandolni csak júniustól szabad a csongrádi Körös-torokban, ahol már készülnek a szezonnyitásra. Tovább olvasom