Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Nyolcmillió a csongrádi fürdőre

Csongrád - Nyolcmillió forintból hőcserélőt szerelnek a csongrádi fürdő gyógymedencéibe, a tisztiorvosi szolgálat kérésének megfelelően – hangzott el kedden a rendkívüli testületi ülésen. A képviselők döntöttek a serház-zugi holtág rehabilitációjáról is.
A rendkívüli testületi ülésen a képviselők előbb a közelmúltban elhunyt, környezetvédelmi és közegészségügyi díjjal kitüntetett Szabó László kertészmérnök emléke előtt tisztelegtek. A csongrádi városatyák korábban döntöttek a serház-zugi holtág rehabilitációjáról. Most a
DAOP-ra beadott pályázatot kiegészítették egy dokumentummal, miszerint az elképzelés illeszkedik a jelenleg érvényes településrendezési tervbe. A döntést megelőzően Ternai László megjegyezte, hogy arrafelé büdös a víz, Vincze László országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy sok szép projekt születik Csongrádon, de alig valósul meg belőlük valami. Bedő Tamás polgármester közölte: nem tartalmi, hanem formai jellegű a hiánypótlás, a holtág rehabilitációja pedig azért is indokolt, mert itt gyűlik össze a városra hulló csapadék.

A rendkívüli ülésen terítékre került a városi fürdő ügye is. A tisztiorvosi szolgálat több korszerűsítő beruházás elvégzésére is kötelezte az önkormányzatot. Kurucz Ferenc emlékeztetett arra, hogy a fürdő ügyében számtalanszor döntött már a város, de ezekből az elképzelésekből kevés valósult meg. Murányi László elmondta, hogy pár éve beépítettek már egy hőcserélőt, szentesi szakemberek nemrégiben megvizsgálták és megállapították, hogy nem is használják. Somogyi Árpád megjegyezte: az ötvenes medence mai állapotáért ő és kortársai is felelősek, akik a nyersgumit kisgyerekként a medence aljáról gyűjtötték – de ez harminc évvel ezelőtt volt. Szóba került a beléptető rendszer is: Bedő hangsúlyozta, ezt azért kellett megépíteni, mert a fürdőre vonatkozó pályázatban a város így tudja igazolni a forgalmat. A képviselők végül jóváhagyták a korábban előirányzott nyolcmillió forintot a gyógymedencék hőcserélőjének beszerelésére.

Olvasóink írták

 • 4. Szivutcaeskornyeke 2008. július 19. 07:49
  „Igen,

  eladtok mindent, lefizettek mindenkit!  Mocskok, szarok, hazaáruló szemetek!

  TI "COCIALISTÁK"....

  TI " MSZP"-sek....

  TI HAZAÁRULÓ SZAROK, AZ ORSZÁGOT KIÁRUSÍTÓK...!!!


  GYURCSÁNYOK, HILLEREK, LENDVAI FÉLE PUFAJKÁS ZOMBIK!

  AZ UNIÓNAK BEHÓDOLÓ, ERKÖLCSTELEN, JELLEMTELEN VOLT MSZMP-S patkányok!

  Megélhetési politikusok, hazaárulók, pufajkás droidok, a MANSFELD PÉTERT AKASZTÓ kommunista állatok...

  EZEK VAGYTOK TI!”
 • 3. Kuci 2008. július 16. 12:54
  „Jé megszólalt a Vince ember ( direkt írtam így , mert a képviselő rang megérdemelné az úr szólítást, de ez az ember nem ) Tán közelednek a választások , hogy hallat magáról . Inkább tenne valamit a FALU-ért . S végre történik valami a közöség megtartása érdekében ( még ha látszatra is ) S ne legyünk kevesebek mint egy kis község . Remélem most a testületben is inkább a FALU fejlődésére koncentrálnak s elhagyják a senkit nem érdeklő párt dolgokat -. Bár a semmiből nehéz gazdálkodni .!!

  Tisztelt Szemlelodo! Legalább értékeljük a tenni akarást is ,itt már szerintem ez is a fejlődés egyik jele . Ha nem egyből az eladáson gondolkoznak . Köszönettel”
 • 2. szemlelodo 2008. július 16. 05:32
  „Ha a T.Testület fürdő ügyben,csak ennyire képes,akkor munkájuk kb. annyit ér mint az árvaházban összehivott szülői értekezlet.”
 • 1. szemlelodo 2008. július 16. 05:16
  „Minden forint elköltése felesleges a jelenlegi totálkáros fürdőre,az adófizető honpolgárok adóforintjainak felelőtlen elherdálása.
  Mikor készült utoljára egy megalapozott hatástanulmány,hogy mit és mennyit érdemes költeni e szocreál muzeális emlékre pusztán nosztalgikus megfontolásból,és nagyfoku szakmai tehetetlenség okán?
  Szerintem megérett a müintézmény arra sorsra maire jutott anno a templom előtti nemzeti néplavor,vagy ujabb példát hozzak a felujitott park pancsoloja.
  Be kelleni fedni izléssesen,és zöldfelületet kialakitani az ottlakók pihenése érdekében,ez egészségügyi szempontból is többet hozna,mint a mostani állapot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálatot kér maga ellen az Érzőszív Alapítvány

Csongrád - Ügyészségi vizsgálatot kér maga ellen a csongrádi Blázsik Patrikot támogató Érzőszív… Tovább olvasom