Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Olcsón megúszta a csanyi riogató

Csanytelek - Egy évre próbára bocsátotta a csongrádi bíróság azt a csanyteleki férfit, aki tíz napja azzal fenyegetőzött, hogy bombát robbant a csanyi iskola tornatermében. Az 57 éves férfi szerint igazságos ítélet született.
Tíz nappal azután, hogy az éjszaka közepén bombával fenyegetőzött, megszületett a jogerős ítélet a csanyteleki riogató ügyében. Mint arról lapunkban beszámoltunk, M. Bálint csendet szeretett volna, ezért február elsejére virradóra azzal hívta föl a rendőrséget, hogy 10 percen belül bombát robbant a csanyteleki iskola tornaterménél, ahol éppen jótékonysági bált tartottak. Szerencsére a bálozók már hazaindultak, így csak a takarítót és a konyhai személyzetet kellett kitessékelni, hogy a szakértők átvizsgálhassák az épületet. Az 57 éves elkövető saját mobiltelefonján hívta a 107-et, így gyorsan beazonosíthatta a rendőrség. Kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A tegnapi bírósági tárgyaláson elmondta, tudnia kellett volna, milyen rendezvény van a házához közeli tornateremben, hiszen kisebbik unokája is óvodás. Nagyon fájt a lába azon a napon, ezért előbb fájdalomcsillapítót, majd altatót vett be, ezek hatása alatt követte el a bűncselekményt, amiért már bocsánatot is kért a bál szervezőitől.

A férfi szerint igazságos ítélet született a csongrádi bírós. A szerző felvétele
A férfi szerint igazságos ítélet született a csongrádi bíróságon.
A szerző felvétele

Az ügyész súlyosbító körülményként említette, hogy az utóbbi időszakban elszaporodtak az ilyen jellegű bűncselekmények. A büntetetlen előéletű rokkantnyugdíjas férfi ügyvédje viszont – enyhítő körülményekre hivatkozva – az eljárás megszüntetését kérte. Végül dr. Badóné dr. Murányi Edit bírónő bűnösnek mondta ki az egykori buszsofőrt, közveszéllyel fenyegetés miatt egy év próbára bocsátotta, emellett 6000 forint eljárási költséget is kell fizetnie az elkövetőnek.

– Igazságos ítélet született, ezért tudomásul is vettem – mondta M. Bálint a tárgyalás után lapunknak. A férfi elárulta, miután megtudták a csanytelekiek, hogy ő fenyegetőzött bombával, egy részük kinevette, mások pedig a fejéhez vágták, hogy „ennyire hülye nem lehet".

Olvasóink írták

  • 3. KovácsPistike 2009. március 07. 00:20
    „Milyen adódból? Amit levontak, vagy kifizettél az már nem a tied. Pénztártól való távozás után nem reklamálunk.”
  • 2. varadipal 2009. február 14. 18:27
    „A bombariadót követő vizsgálatok/bombakeresés, állomány, túlórák, egyéb/ költségeit én fizessem meg az adómból? Ilyen szigorú ítélet mellett mindennaposak lehetnek a fenyegetések, és ezzel el lehet vonni a rendőröket a ténylegesen szükséges intézkedésektől. Oktondi független bíróság erre nem gondol, mikor az ügy összes körülményére tekintettel hoz ítéletet? Felháborító!!”
  • 1. sly1978 2009. február 13. 12:53
    „Csak 6 ezer forintra büntették?Én letöltettem volna vele azt a 2 évet.Sajnos a családját állandóan rettegésben tartja,ha nyugdíjosztás van.A két unokája nagyon fél ilyenkor.Honnan tudom?......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncertterem is az egykori Uránia filmszínház

Csongrád - 60 millió forintot költhet a mozi felújítására a csongrádi önkormányzat. Az egykori… Tovább olvasom