Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

Önmagán spórol a városvezetés

Egy alpolgármesterrel és egy bizottsággal kevesebb lesz Csongrádon, mint volt az előző ciklusban. Amíg a fideszes Gyovai Gáspár a helyén marad, az eddigi szocialista alpolgármester, Somogyi Árpád az egészségügyi bizottság vezetője lehet, ha a képviselő-testület hétfői alakuló ülésén minden az egyeztetett forgatókönyv szerint alakul. Bedő Tamás riválisa, Kurucz Ferenc a városgazdasági bizottságban elnökölhet.
Hétfőn ül össze elsőként Csongrád újonnan megválasztott képviselő-testülete. Az alakuló ülésen döntenek a bizottságokról, a város alpolgármesterét is hétfőn választják meg. Úgy tudjuk, a személyi kérdések mellett egy zárt ülésre javasolt előterjesztés is napirendre kerül október tizenhatodikán.

Információink szerint a polgármesternek csak egy helyettese lesz ezután, mégpedig az egyik eddigi alpolgármester, Gyovai Gáspár. A leköszönő alpolgármester, Somogyi Árpád várhatóan az egészségügyi és szociális bizottságot vezeti. A választások után lezajlott tárgyalásokon arról állapodtak meg a felek, hogy megszüntetik a mezőgazdasági és területfejlesztési bizottságot, annak összes jogkörét és feladatát pedig a városgazdasági bizottságra ruházzák át, amit Bedő legnagyobb riválisa, Kurucz Ferenc elnököl. Az egészségügyi mellett az oktatási bizottságnak lesz szocialista vezetője, mégpedig az eddigi elnök, Fábián György.

Hegedűsnek nem osztottak lapot

Egyelőre nem tudja Hegedűs Péter, kap-e egyáltalán feladatot a bizottsági munkában, és ha igen, melyikben. Ő ugyanis kimaradt az eddigi egyeztetésekből. A Jobb Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltje – aki listás bejutóként egyedül képviseli a jelölő szervezetet – csekély esélyt lát arra, hogy szerephez jut bizottsági szinten.

Ugyancsak helyén marad a fideszes Ternai László, aki 2002 óta művelődési és sportbizottságot vezeti, illetve Pap Gabriella, aki a jogi és ügyrendi grémiumot irányította. A pénzügyi bizottság élére az ezúttal az Összefogás Csongrádért Egyesület színeiben mandátumhoz jutó Tar Ágnes kerülhet.

Gyovai Gáspárra sokkal több feladat hárul, mint eddig, ezért valószínű, hogy járandóságát is emelni fogja a testület, ami eddig 264 ezer forint illetményből és 52 ezer forint költségátalányból állt.

Mivel az önkormányzati munkában sok kérdést kell eldönteni, október 27-én ismét összeül a testület, és addig már a bizottságok is teljes jogkörüket gyakorolhatják a döntéshozatal előkészítésében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze szerint most bizonyíthat Bedő

A vízlépcsőépítés szorgalmazását várja Bedő Tamás csongrádi polgármestertől a város fideszes… Tovább olvasom