Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Orbán Viktor a kisgazdáknál vizitelt

Komoly és kockázatos vállalkozásnak nevezte a kisgazda érzelmű választók újraegyesítését Orbán Viktor, aki a nemrégiben alakult Kisgazda Polgári Szövetség országos nagygyűlésének vendége volt szombaton Csongrádon. A Fidesz elnöke beszédében a vidéki közszolgáltatások fejlesztését sürgette.
Komoly és kockázatos vállalkozásnak nevezte a kisgazda érzelmű választók újraegyesítését Orbán Viktor, aki a nemrégiben alakult Kisgazda Polgári Szövetség országos nagygyűlésének vendége volt szombaton Csongrádon. A Fidesz elnöke beszédében a vidéki közszolgáltatások fejlesztését sürgette. Turi-Kovács Béla szerint több mint kérdéses, hogy a jelenlegi szakminiszter jót akar a gazdáknak.

Teljesen megtelt szombat délelőtt a csongrádi faipari szakközépiskola sportcsarnoka, ahol a márciusban alakult Kisgazda Polgári Szövetség tartotta első országos nagygyűlését. A megjelenteket a rendezvény házigazdája, Vincze László országgyűlési képviselő azzal fogadta, hogy a kisgazda politikának számos olyan sürgető kérdésre kell választ találni, ami Csongrádon cégkitelepülés és malombezárás formájában jelentkezett.

– Komoly és kockázatos vállalkozás a kisgazdák újraegyesítése, de mi támogatjuk a kezdeményezést – fogalmazott Orbán Viktor. A Fidesz elnöke rámutatott: a kormányzat elhibázott tételekre épült vidékpolitikája miatt rengeteget kellett tűrniük a falun élőknek, ezért ideje van az erőgyűjtésnek. Az állam adósa lett a vidéknek, most pedig a törlesztés következhet. Tudniillik a vidéki életforma támogatása nem csupán gazdasági kérdés, hanem egy ország lelki alkatának is meghatározó eleme, ezért nemcsak helyreállítani, hanem fejleszteni is kell a vidéki közszolgáltatásokat a Fidesz elnöke szerint.

– A reformhamisítók korában elmúlásra akarják kárhoztatni a vidéket, az önfenntartás megsegítése helyett pedig milliónyi külföldi betelepülővel számolnak. Ezt nem engedhetjük! Élesen el kell vetni minden bevándorlás-politikát – szögezte le Orbán Viktor. Az agrárium kapcsán azt mondta: ha a gazdák nem kapnak támogatást, nem lesznek magyar termékek, akkor pedig megemelkednek az import élelmiszerek árai, és még inkább megdrágul az élet. – Elemi érdekünk, hogy a tettek mezejére lépjünk – mondta végül a Fidesz elnöke.

– A kisgazdák a jobboldal egységét nem megbontani, hanem erősíteni akarják – fogalmazott zászlóbontó beszédében Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség elnöke. A politikus szerint az összefogás erejét jól példázta az őszi önkormányzati választásokon elért eredmény, amire még az „új arisztokrata urak" sem számítottak. Turi-Kovács a választók bizalmát elnyerő program elemeként említette a nemrég a parlamentnek is benyújtott javaslataikat, miszerint a földterület elővásárlási joga a magyar gazdákat illesse a bérlőkkel szemben, illetve maximum húsz hektárt vásárolhassanak a jelentkezők a nemzeti földalapból. A szakbizottsági elutasítás az elnök szerint arra világított rá, hogy a földművelésügyi minisztérium vezetője nem feltétlenül akar jót a gazdatársadalomnak, helyette inkább a nagybirtokosoknak kedvez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koór-szakváltás a csongrádi idegenforgalomban

Új ügyvezetővel vág neki az idei strandszezonnak a csongrádi Idegenforgalmi Kft., amely a városi… Tovább olvasom