Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Országos kézműves horgászverseny Csongrádon

Fejenként harminc-negyven kiló halat fogtak a tizenharmadik országos kézműves horgászversenyen részt vett csapatok, ismét bebizonyosodott: a térség egyik természetadta lehetősége a horgászturizmus. A Tisza, a holtágak és a térségi halastavak igazi élményt kínálnak a vendégeknek.
Tíz csapat mérte össze tudását két napon át. Vasárnap délben Szabó Illés felgyői halastavánál nagy izgalommal figyelték a horgászokat kísérő családtagok is: mennyi hal akad horogra.

A magyar halfogó válogatott tagja, Nagy Benedek Szolnokról érkezett, ő is a visszatérők közé tartozik, három éve versenyzett itt először.

– Jó volt itt horgászni, sok ponty van ebben a tóban, és aki értett a halfogáshoz, meg egy kis szerencséje is volt, az három-négy óra alatt tudott húsz, harminc vagy akár negyven kiló halat fogott – mondta.
Szerencsések voltak a horgászok, mert az idő kedvezett nekik, sőt majdnem ideális volt. Nagy Benedeknek kétszer négy óra alatt mintegy ötven kiló halat sikerült fognia.

A fő szervező, Gyapjas Mihály, aki csaknem harminc országos versenyt szervezett már Csongrádra, az ideit a jobbak közé sorolta, noha a Tisza magas vízállása miatt az élő vízi horgászás az idén kimaradt a programból.

– A jó hangulat annak tudható be, hogy akik eljöttek Csongrádra, tulajdonképpen egy nagy baráti társaságot alkotnak, s nemcsak a nagy halaknak, hanem egymásnak is örültek. Jöttek a feleségek és a fiatalok, vagy harminc 12 éven aluli gyerek figyelte a versenyző horgászokat, közülük sokan megkedvelik ezt az egészséges sportot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondban úsznak Csongrádon

Számolnak és meditálnak Csongrádon: lesz-e a városnak elegendő pénze a következő tizenöt évben arra,… Tovább olvasom