Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Összefognak a tanyákon élők biztonságáért

Csongrád-Bokros - A kistérség mintegy 2500 tanyájára különös gondot fordít a rendőrség, derült ki azon a tanyakabineten, amelyet szerdán tartottak a Csongrádi Rendőrkapitányság és a kérdésben érintett szervezetek képviselői.
Az eseményen Lukács János dandártábornok, a települések vezetői, a polgárőrségek, a Tanyagondnoki Szolgálat, a Közterület-felügyelet, valamint az önkormányzat szociális intézményeinek képviselői voltak jelen. Csongrád rendőrkapitánya, Koncz József elmondta: ez a második ilyen kezdeményezésük.

A várostól ugyan távol, de biztonságban szeretnék tudni magukat a tanyai emberek. A szerző felvétele
A várostól ugyan távol, de biztonságban szeretnék tudni magukat a tanyai emberek.
A szerző felvétele

– A rendezvény célja, hogy az együttműködő szervezetek tapasztalatokat cserélhessenek, illetve megerősítsék az összefogást. A feladatok összehangolásával hatékonyabbá tesszük a munkát – fogalmazott. Kiemelte: eddig 135 jelzőkészüléket helyeztek ki a tanyatulajdonosoknál. Az eszközök közül 25 nem csupán jelzésre szolgál baj esetén, de segítségével kommunikálni is lehet a diszpécserközponttal. A fórumon megvitatták a meghívottak a felmerülő problémákat. A rendezvényen arra is lehetőség nyílt, hogy az érdeklődők a gyakorlatban nézhessék meg a külterületi járőrszolgálat munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikulás-várás a Tücsökkel Csongrádon

A Szociális Ellátások Intézménye Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata Mikulás-váró rendezvényt tart csütörtökön 18 órakor a Művelődési Központ Magyar Király dísztermében. Vendég a Tücsök zenekar. Tovább olvasom