Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Összefogtak a munkahelyekért

Összefogott a munkahelyek megtartása érdekében Csongrád önkormányzata a VÁTI Kht.-val és a munkaügyi központtal. A közösen elindított programra 31 milliót nyertek pályázaton.
A munkáltatók igényeihez igazodó szakképzésre van szükség, ennek kialakulását kell segíteni – hangzott el a minap Csongrádon. A város és kistérsége a megyében elsőként nyert a munkahelyek megtartását és teremtését segítő programokra pénzt a Regionális operatív fejlesztési programtól (ROP). Erre a célra 31 millió 384 ezer forintot lehet felhasználni. A projekt sikerében sokan érdekeltek: munkáltatók és munkavállalók, szak- és átképző intézmények, a munkaügyi központ, több civil szervezet. Különböző érdekeket, lehetőségeket és igényeket kell majd közelíteni, összehangolni egy átgondolt hosszú távú stratégia kialakítása során – hangzott el a szerződés aláírásakor.

A szerződést szignálta Bedő Tamás polgármester, a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, Berkes István jegyző, valamint a VÁTI Kht. Dél-alföldi Regionális Irodájának vezetője, Szűcs László, a projekt koordinátora, Nagy Ádám és a pályázó fő partnere, a megyei munkaügyi központ igazgatója, Vladiszavlyev András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a bicikliút építése

Teljesen csak a jövő év elejére készül el a csongrádi Tisza-gátra tervezett kerékpárút. A… Tovább olvasom