Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Összefogtak a polgármesterek Csongrádért

Jó döntés volt a kistérségi összefogás. Ezt határozottan állítja Bedő Tamás polgármester, aki szerint az együttműködésnek már érzékelhető és bemutatható haszna van.
Jó döntés volt a kistérségi összefogás. Ezt határozottan állítja Bedő Tamás polgármester, aki szerint az együttműködésnek már érzékelhető és bemutatható haszna van. Nem csak pályázatokat adnak be közösen: különféle szociális és egyéb ellátásokat is szerveznek együtt. Az új szabályozásoknak megfelelően legalább három településnek össze kell fognia egy-egy pályázat beadásában. Idén például eldöntötték: a felgyői könyvtár építésére benyújtott pályázat fontosságát a többiek is elismerik, és igaz ez a csongrádi fogyatékosotthonhoz vezető út esetében is: ez a beruházás térségi érdek, hiszen az intézmény nem csak a városi embereknek ad munkát.

Olyan nagy értékű beruházások valósultak meg Csanyteleken az uniós csatlakozás óta, amilyenekre a község történetében még nem volt példa. A polgármester, Forgó Henrik a római katolikus templom felújításáról elmondta: Sapard-pályázattal és Gyulai Endre megyés püspök anyagi támogatásával valósult meg, mintegy 65 millió forint értékben. Fekete Gábor polgármester szerint Tömörkény olyan arányban járt jól az unióval, mint az ország egésze. A községnek is sikerült több uniós pályázatot nyernie. Ezzel mégsem elégedettek teljes mértékben, mert a kistelepülések – így Tömörkény is – nehezen tudják az önrészt előteremteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemvonat jár Csongrádra

Kiskunfélegyházán éjszakázhatnak azok, akik hisznek a MÁV információinak, és Budapestről Csongrádra… Tovább olvasom