Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Össznépi keserűség a Körös-toroki napok után

Csongrád - A fergeteges éjszakai bulik ellenére sokan keserű szájízzel mentek el az idei Körös-toroki napokról: a látogatók a programkínálat, egyes zenekarok pedig a lebonyolítás miatt elégedetlenkedtek. A vendéglátók jóval nagyobb forgalomra számítottak, a polgármester pedig nagyobb helyi összefogásra.
A fergeteges éjszakai bulik ellenére sokan keserű szájízzel mentek el az idei Körös-toroki napokról: a látogatók a programkínálat, egyes zenekarok pedig a lebonyolítás miatt elégedetlenkedtek. A vendéglátók jóval nagyobb forgalomra számítottak, a polgármester pedig nagyobb helyi összefogásra. A főszervező azt ígérte, kitálal a nehézségekről, most mégis úgy döntött, nem nyilatkozik.

A Körös-toroki napok tizenhét éves történetében az idei rendezvény volt a leggyengébb az internetes fórumozók és a vendéglátók szerint. A kritikák kapcsán meg szerettük volna kérdezni a főszervező Pino Produkciós Iroda vezetőjét, de ő – annak ellenére, hogy a múlt héten megígérte, „kitálal" a nehézségekről és a teljesítetlen csongrádi ígéretekről – nem kívánt lapunkban reagálni a véleményekre. Németh Tibor azt mondta, majd a főszerkesztőnknek megírja a magáét, de többet erről nem, így a jövő évi Körös-toroki napok esetleges megszervezése kapcsán sem kíván nyilatkozni.

A csongrádi üdülőterület honlapjának vendégkönyve – több beíró szerint – panaszkönyvvé változott, annyi negatív hozzászólás szaporodott fel a zárónap óta eltelt harminchat órában. A fórumozók legtöbbje szerint hiba volt, hogy szinte csak rockzenét hallottak a színpadról, így az eltérő zenei ízlést képviselő korosztályok műsorszám nélkül maradtak. A fellépő Tra-Ubi zenekar énekese például arról számolt be a koros-torok.hu-n, hogy a meghirdetett 22 órás kezdés helyett négy órát kellett várniuk, mire színpadra léphettek, és akkor sem mutathatták be teljes repertoárjukat, mert a szervező leparancsolta őket onnan.

A kempinget működető Köröstours Kft. ügyvezetője szerint az idei happening látogatottsága igazolta, hogy az időjárási és egyéb körülményeknél sokkal fontosabb tényező a programkínálat. Berényi Edit példaként említette, hogy a korábbi évek esős rendezvényein jóval többen voltak, mint az idén, pedig most az infrastruktúra és a homokpart állapota is megfelelőbb volt egy ekkora buli lebonyolításához. Hiányoztak a családi és gyermekprogramok, illetve a rendezvény reklámozása is hagyott kívánnivalót maga után.

Szigeti Szabolcs szerint rockfesztiválnak jó volt a hétvége, a Körös-toroki napok hagyományait viszont egyáltalán nem tükrözte az idei rendezvény. A hoteltulajdonos emlékeztetett rá: tavaly ősszel megkeresték az önkormányzatot, hogy vállalnák az augusztusi mulatság megszervezését, de nem kaptak választ. Hozzátette, ajánlatukat továbbra is fenntartják, de csak akkor vállalják el, ha a városvezetés még szeptemberben állást foglal a kérdésben.

Pusztai Zsolt, a vállalkozói udvart működtető cég vezetője egyelőre nem kívánt bővebb véleményt formálni a hét végéről, csak annyit mondott, hogy többet érdemelt volna a rendezvény, amelynek tanulságait mihamarabb le szeretnék vonni. Lapunk hétfői cikkére reagálva megjegyezte, a vállalkozói udvar egyetlen büfése sem emelte fel az árait a hét végére. A szervezés jövő évi felvállalása kapcsán leszögezte, amíg az önkormányzat nem hoz érdemi döntést az üdülőterület jövőjéről, nincs miről beszélni.

Csongrád polgármestere is úgy vélekedett, hogy az idei rendezvény színvonala elmaradt a korábbiaktól. Bedő Tamás szerint ennek oka az lehetett, hogy nem voltak egységesek a vállalkozói érdekek, s ezért a főszervező sem tudta teljesíteni korábbi vállalásait. Mivel a város számára leginkább marketingértéke van a Körös-toroki napoknak, az anyagi haszon pedig a vendéglátóknál jelentkezik, a polgármester örömmel venné, ha széles körű megegyezés születne az érdekeltek között. Bedő szerint szeptemberben döntés születhet az üdülőterületről és annak házirendjéről, továbbá minden olyan kérdésben, ami meghatározhatja a Körös-torok jövőjét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis eső, nagy buli volt a Körös-torokban

Csongrád - Volt AC/DC-zene, a Kozmix is jött, tűt sem lehetett volna leejteni. Hanknek igaza van: a… Tovább olvasom