Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Össznépi költözködés Csongrádon

Csongrádon a volt kollégiumból nyugdíjasklub lesz, a jelenlegi bírósági épületben pedig irodaház működik majd, ahol akár már jövőre lehetőség nyílik az egyablakos ügyintézésre. A tüdőgondozó épületét eladná az önkormányzat, kihasználatlan Körös-toroki üdülőjét pedig átadná az Idegenforgalmi Kft.-nek.
Egyablakos ügyintézésre készülnek. Fotó: Bíró Dániel
Közel tízmillió forintos hitelből kezdi meg idén a Fő utca 64. alatti volt kollégiumi épület átépítését a csongrádi önkormányzat. Az évek óta üresen álló egykori gőzfürdőben a korábbi elképzelések szerint az Alföld néptáncegyüttes lelt volna otthonra, de a szükséges átalakítások költségeit csak pályázati forrásból tudta volna fedezni a város. Mivel az ötlet megvalósítása pályázat híján meghiúsult, a Bem utcai nyugdíjasklubnál pedig aggályok merültek fel az idősek ellátását biztosító ház műszaki állapotával kapcsolatban, a városvezetés ma már a klub átköltöztetését szorgalmazza. Szándékaik szerint 2007-ben fejeződne be az átépítés, amelynek költsége meghaladja a 22 millió forintot.

Egyablakos ügyintézésre nyílhat lehetőség a jövő évtől Csongrádon, ha a bíróság jelenlegi, Justh Gyula utcai épületében létrejön az a többfunkciós irodaház, ahová az APEH, az áramszolgáltató és a nyugdíjbiztosító ügyfélszolgálatai mellett a városházán székelő polgárőrséget, a hegyközségi, a kistérségi és a hulladékgazdálkodási rendszert felügyelő irodát költöztetnék át. A civil és szakmai szervezetek, valamint a pártok is ott kapnának helyiséget. Szó van arról is, hogy idővel az okmányirodát szintén áthelyeznék a Kossuth térről a Justh Gyula utcába, ahol viszont túladnának a rendőrség egykori épületén.

Hasonló sors vár a tüdőgondozó jelenlegi, Iskola utcai épületére, az intézetet ugyanis a Gyöngyvirág utcába telepítenék át – valamikor 2007-ben. A polgármesteri hivatal Körös-toroki üdülőjét viszont megtartaná az önkormányzat, habár nincs rá túlzott igény a dolgozók körében. Éppen ezért azt ötlötték ki a városházán, hogy az Idegenforgalmi Kft.-hez kerül a kihasználatlan ingatlan, a társaság pedig bérleményként hasznosítaná a jövőben.


Eladhatatlan telkek

Nem tudta eladni viszonylag jó helyen lévő telkeit a csongrádi önkormányzat a Széchenyi úton, illetve a Mol benzinkúttal szemben. Pedig a város 30 millió forintos bevételre számított az ingatlanok értékesítéséből. Mindkét esetben a szakértő által megállapított árnál drágábban próbálta áruba bocsátani a területeket az önkormányzat, de nem volt érdeklődő. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az NB III-ra szavazott a csongrádi képviselő-testület

Az állattartási rendeletet is módosította tegnapi ülésén a csongrádi képviselő-testület. Valódi vita… Tovább olvasom