Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Ovizsaru járt Csongrádon

Csongrád - Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi akcióba lépett: szerdán Csongrádon kezdődött meg az Ovizsaru program, amelyet az országban harmadikként a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett meg.
A kezdeményezés célja, hogy már az óvodák nagycsoportosai is felvilágosítást kapjanak a mindennapi élet veszélyforrásairól. Egyelőre 5 csongrádi és 10 vásárhelyi óvoda jelezte, hogy részt venne a programban. Nagy Páltól, a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársától megtudtuk, hogy minden kapitányságon olyan rendőrt választanak erre a feladatra, aki jó pedagógiai érzékkel rendelkezik. Csongrádon Orbán Tiborné alezredes jelentkezett, hogy foglalkozást tartana a kicsiknek. Szerdán a Platánfa óvodában a két bábfigura – Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi – bevonásával beszélték át a különböző élethelyzeteket.

Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi akcióba lépett. Fotó: DM/DV
Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi akcióba lépett.
Fotó: DM/DV

Olvasóink írták

  • 3. robertooo 2010. október 16. 11:29
    „Sajnálattal olvasom,hogy a felgyői óvoda nem veszt részt a programban.???Pedig nagyon jó ötletnek tartom a programot.További sok sikert a munkájukhoz.Minden óvodába ezt a programot kötelezővé tenném,és igen is folytatni kell az álltalános,és közép iskolákban is!Felgyői óvonénik...ébresztőőőőő!!!!”
  • 2. bekoantal 2010. szeptember 11. 21:11
    „Valahol itt kezdődik a bűnmegelőzés. További sikeres munkát!”
  • 1. nandor002 2010. szeptember 09. 20:19
    „A középiskolákban is volt hasonló programja a rendőrségnek a korosztálynak megfelelő mondanivalóval ott a házigazda dr. Körösi Tibor volt!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új hűtőkre kaptak támogatást

Csanytelek - Sikeresnek bizonyult a Nagycsaládosok Csanyteleki Egyesülete által a korábbi… Tovább olvasom