Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Óvják a Csongrád nevet

Csongrád - Eddig semmi nem szabályozta Csongrádon, hogy milyen feltételek mellett veheti fel egy cég vagy szervezet a város nevét, illetve minek kell ahhoz történni, hogy ezt visszavonják.
Az engedély kiadásához általában elég volt, ha a kérelmező az önkormányzathoz fordult. Számos település élt már azzal a lehetőséggel, hogy szabályozza a nevének használatát, a csütörtöki soros ülésen Csongrádon is rendbe teszik ezt a dolgot a városatyák. Hasonlóan szigorúan járnak el a jövőben a címer és a zászló megjelenítését illetően. Az előterjesztés kitér arra, hogy a rendelet a korábban kiadott engedélyeket csak akkor érintené, ha azok sértik a város jó hírnevét, egy személy vagy szervezet érdekeit.

A kérelmeket a jövőben a pénzügyi bizottság bírálja el, elutasítás esetén a kérelmező a képviselő-testülethez fordulhat fellebbezéssel. A módosítás a megye nevét viselő megnevezéseket természetesen nem érinti majd.

Olvasóink írták

 • 7. faQtya 2012. július 01. 11:12
  „Ahogy mondani szokták a mai fiatalok:
  "Ott a pont!" - Norbi56”
 • 6. pirosmanci 2012. június 28. 22:45
  „Jogállam és visszamenőleges törvénykezés!? Igaz, manapság már ezen sem lehet csodálkozni. "Oszt´ jó napot!"”
 • 5. pirosmanci 2012. június 28. 22:40
  „Úgy tűnik, Tarlós elvtárs hülyesége fertőző. Még az ötlet is abszurdum. Egyébként pedig az egész csupán pótcselekvés.”
 • 4. daffy 2012. június 28. 22:17
  „Hát Tarlós Judapest főnöke adta az ötletet,de mi lesz a helyzet Csongrádi Kata művésznővel.:=)”
 • 3. ljro 2012. június 28. 22:16
  „ha mondjuk enyém a csongrad.org domain és van ott egy fórum, amin a városatyáinknak nem tetsző kommentek vannak, na akkor mi történik????”
 • 2. keletaru 2012. június 28. 17:59
  „Hát erre van ész.......kapacitás ! Gondolom le kellene védeni, védetni JÓ PÉNZÉRT ezt is , nem csak csongrádi találhat ki vállalkozásának eme nemes nevet ! S csak Csongrádon ! Vagy eddig már nem terjed , iskolával ! Ha le van védve jóóóó pénzért aztán dönthetnek róla , nyomhatják a gombokat . Úgy ahogy eddig . Bárcsak ennyi gond lenne itt , de hát vannak OKOSOK , ja és nem ingyen ......bizottságosdi . Tényleg erre már a szánalmas jelző is szánalmas . A legszánalmasabb LE IS ÍRJÁK ! Üdv Kuci”
 • 1. Norbi56 2012. június 28. 15:11
  „Például el tudnám képzelni, - ha már visszamenőleges rendelet alkotásra is felhatalmazza magát a Testület - hogy megvonja önmagától a Csongrád város képviselő testülete címet, hiszen az elmúlt évtizedben annyi kárt okoztak a városnak, hogy arra már régen érdemtelenné váltak! S mondjuk elnevezhetnék magukat valamelyik párt vagy család, vagy pártcsalád neve alapján. S akkor tiszta lenne a kép ! Nem gondolják, hogy kilóg a "lóláb"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

7 mázsa borsó termett

Mint korábban megírtuk, közel 800 négyzetméteres területet vetettek be tavasszal borsóval, a termést a napokban takarították be a csanytelekiek. Tovább olvasom