Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

˝Parasztnak tanyára minden jó?˝

Csanytelek - Rozzant telefonfülkékre cserélte a szépeket Csanyteleken az Invitel. A falu vezetése felháborodott, a szolgáltató szerint viszont jól jártak a lakosok, modernebbeket kaptak a korábbiak helyett.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Szépítjük, csinosítjuk a falut, vigyázunk a rendre. Szerintem ritkaságszámba megy az is, hogy a telefonfülkék még mindig milyen jó állapotban vannak, a csanytelekiek nem rongálták meg egyiket sem. A szolgáltató pedig mindezzel mit sem törődve kitesz a közterületeinkre néhány romhalmazt – mesélte dühösen Csanytelek polgármestere, Forgó Henrik. A telefonfülkék cseréje bosszantotta fel. A napokban megjelent a faluban egy alvállalkozó, platós teherautóján erősen lelakott telefonfülkék voltak. A feladata az volt, hogy felpakolja a faluban a fülkéket, és lerakja a helyükre a leharcolt darabokat. Mire a község vezetéséből ezt bárki észrevette volna, a Sajó saroknál, valamint a Járandó és a Széchenyi utca kereszteződésénél elvégezte a feladatot, a település központjában, a főtérnél azonban feltűnt a jegyzőnek a furcsa csere. Kérdőre vonta a vállalkozót, aki azt felelte: neki kötelessége végrehajtani a kiadott munkát, el kell vinnie a szép fülkéket, és otthagyni az „újakat".

– A főtéren végül nem engedtük, hogy lerakja a plakáttal összeragasztott, ablak nélküli holmit. Az a gyanúnk, hogy a megkímélt csanyteleki darabokra máshol, egy elegánsabb helyen van szükség, és gondolták, egy faluban nem fontos az esztétikum. Nagyon felháborított az eljárás. A cég álláspontja azt sugallja: parasztnak tanyára minden jó – háborgott a községvezető.

A főtéri fülke megmenekült, a falu vezetői nem engedték, hogy lerakják a platóról a kopottat. fotó: DM
A főtéri fülke megmenekült, a falu vezetői nem engedték, hogy lerakják a platóról a kopottat. fotó: DM

Az Invitel sajtóosztálya nem látja ilyen borúsan a helyzetet. A látszat álláspontjuk szerint csal, a nemrég hozott holmik csak a laikus szem számára tűnnek ócskának, valójában pedig jobbak, mint a korábbiak. Azt írták: ütemezett program szerint végzik a telefonfülkék karbantartását és korszerűsítését. „A még számos helyen megtalálható és erősen korrodált BHG típusú fülkék felújítása a helyszínen nem megoldható, emiatt is cseréli ezen típusokat társaságunk a lényegesen tartósabb, időt állóbb TF1 típusú fülkékre. Ezáltal az időről időre elkerülhetetlen felújítások idejére is biztosított marad az érintett lakosság részére a közterületi telefonálás lehetősége." Tehát a magyarázat szerint most azért cserélnek, hogy ha majd egyszer elromlik a készülék, azt helyben meg lehessen javítani. A – idézve a polgármester szavait – turisztikai attrakciónak szánt ipari műremekeket egyébként a héten lefestik. Arról, hogy az elszállított csanyteleki fülkéknek mi lesz a sorsa, nem tudni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelés a trafikrabló ellen

Felfegyverkezve elkövetett rablással vádolja a Csongrádi Járási Ügyészség azt a férfit, aki – ahogy írtuk – január 5-én kirabolta az egyik helyi dohányboltot. Tovább olvasom